Kınalı Hasan Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Kınalı Hasan Ağlattı

Kınalı Hasan Ağlattı

Ulus Kaymakamlığı, Ulus Belediyesi ve Ulus İmam Hatip Ortaokulu’nun katkıları ile Kına Üstüne Kan Damlar isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.

20.03.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulus Kaymakamlığı, Ulus Belediyesi ve Ulus İmam Hatip Ortaokulu'nun katkıları ile Kına Üstüne Kan Damlar isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu. Yozgatlı Kınalı Hasan'ın Çanakkale'de şehit düşmesi ve ailesinin yazdığı mektubun konu edildiği oyunda izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Ulus Şehit Erkan Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonunda gerçekleşen tiyatro oyununu izlemeye Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, belediye ile milli eğitim personeli ve vatandaşlar katıldı. Oyun sonunda izleyiciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

"ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM"

Gösterimin ardından sahnede oyuncuları tek tek kutlayan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, "100 yıl önce ecdadımızın bu günleri yaşamamız için, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için, ezanlarımızın camilerde yankılanması için canlarını nasıl verdiklerini sanatçılarımız bize aktardı. Bu oyunu izlerken, gerçekten bu vatan için ölmek, bu vatan için canını vermek bu özelliğin sadece Türk milletine özel olduğunu gördüm. Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu oyunu sergileyen arkadaşlarımızı tek tek kutluyorum" dedi. Başkan Uzun ayrıca, tiyatro oyununda emeği geçenlere hediyelerini takdim etti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kınalı Hasan Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement