Kınalı Kuzular Kışla Yolunda - Son Dakika
Güncel

Kınalı Kuzular Kışla Yolunda

Kınalı Kuzular Kışla Yolunda

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Adsız beldesinde askere gidecek gençlerin ellerine kınalar yakıldı, dualar edildi.

20.08.2012 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Adsız beldesinde askere gidecek gençlerin ellerine kınalar yakıldı, dualar edildi.

Adsız Beldesinde düzenlenen etkinliğe Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, belde belediye başkanları, askere gidecek gençler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik öncesi asker adayı gençler mehter takımı eşliğinde beldede dolaşarak etkinlik alanına geldi. Törende konuşan beldenin kadın belediye başkanı Türkan Pınar Çiğdem, askerliğin önemine dikkat çekti. Çiğdem, "Çok kuvvetli ordumuza fidanlarımızı teslim ederken, Allah yar ve yardımcıları olsun. Gerekirse arkasından bir daha göndeririz. Kadınlarımız da gider" dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından asker adayı gençler ve törene katılan protokol birlikte üzerinde Türk Bayrağı motifi bulunan pastayı kesti. Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem pastayı tek tek asker adayı gençlere elleriyle yedirdi. Pastanın kesilmesinin ardından asker adaylarına kına yakılma törenine geçildi. Kına tasını alan kadın başkan gençlerin başının üstünde tası çevirerek oyun oynadı. Çiğdem daha sonra asker adaylarına tek tek elleriyle kına yaktı. Kınanın ardından askere gidecek gençlere etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından altın takıldı. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kuruluşlara da plaket törenin yapıldığı gecede, çalan müzik eşliğinde asker adayı gençler, aileleri ve etkinliğe katılan protokol üyeleri oyun oynadı.

Asker uğurlama töreninde Ankaralı Namık'ta sahne aldı. Şarkılarını seslendiren sanatçı asker adaylarına keyifli anlar yaşattı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kınalı Kuzular Kışla Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada şüpheli tutuklandı
    12:48 Karaman'da arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada şüpheli tutuklandı

    Karaman'ın Lale köyünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada İ.Ü., akrabası A.Ü.'yü silahla yaraladıktan sonra kaçtı. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan İ.Ü. tutuklandı. Yaralanan A.Ü.'nün hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Başkan Ahmet Akın, sürpriz evlilik teklifine denk geldi
    12:47 Başkan Ahmet Akın, sürpriz evlilik teklifine denk geldi

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi ve çiftin nikahını kıydı.

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.


Advertisement