Kınık Köyü Kırsalda Tasarım" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kınık Köyü Kırsalda Tasarım" Etkinliği

Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde gerçekleştirilecek "Kınık Köyü Kırsalda Tasarım" etkinliğinin tanıtım toplantısı yapıldı.

08.08.2018 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde gerçekleştirilecek "Kınık Köyü Kırsalda Tasarım" etkinliğinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kınık köyünde yapılacak etkinlik kapsamında üreticilerin doğru tasarımla beraber doğru mekanlarda alıcılarla buluşturulduğunda istenilen faydayı sağlayabileceğini söyledi.

Çömlekçilik ve el sanatıyla yapılan eşyaların mobilyacıların, süs ve hediyelik eşyası satan dükkanların aldığını belirten Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

"Biz alıcılarla, üreticilerimizi buluşturalım istedik. Bunun yanında bir de tasarım gerekiyordu. Tasarım için de Güzel Sanatlar Fakültelerimizin ilgili bölümlerinde akademisyenler ve öğrenciler gelip geleneksel üretimimizi hediyelik eşya tasarımına döndürecek şekilde bir tasarım atölyesi yaptılar. Akademisyen, usta ve öğrenci atölyelerde tasarımlar gerçekleştirdiler. Bu tasarımlar, 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte alıcıyla buluşacak. Bu hem sektörü hem alıcıları bir araya toplayacak hem de geleneksel sanatlar yaşamayı sürdürecek."

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise, Kınık'ın Bilecik'in önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, değer katacak her çalışmaya destek vereceklerini ifade etti.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de, 100 yılı aşkın geçmişi olan çömlekçilik sanatıyla ilgili yapılan çalışmaları daha ileriye götürmek, ticari yönden biraz daha teşvik edici mekanizmaları kullanma açısından bir etkinlik planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kınık Köyü Kırsalda Tasarım' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement