KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesinin temeli atıldı - Son Dakika
Güncel

KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesinin temeli atıldı

KİPTAŞ\'ın Tuzla Aydınlık Evler projesinin temeli atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın sosyal konut projesi "Tuzla Aydınlık Evler"in temeli atıldı.

13.12.2021 15:32  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın sosyal konut projesi "Tuzla Aydınlık Evler"in temeli atıldı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Törende yapılan konuşmaların ardından, İmamoğlu ve beraberindeki heyet, butonlara basarak, temele ilk harcı döktü.

Toplam 321 konut, 21 dükkan ve bir kreşin yer aldığı projeye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümü olmayan, en az bir yıldır İstanbul'da ikamet eden ve daha önce KİPTAŞ'tan konut satın almamış kişiler başvuru yapabilecek. Ebeveynleri ile yaşayan 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler, üzerine ev olmaması ve diğer şartları taşıması halinde projeye başvurabilecek.

Başvurular, 13-28 Aralık tarihleri arasında online olarak KİPTAŞ internet sitesi üzerinden 500 TL katılım bedeli ile yapılabilecek.

Projede ayrıca şartları uyan sağlık çalışanları, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler ayrıcalıklı grup olarak belirlenerek bu kişilere yüzde 25 kontenjan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesinin temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TÜRKİYE'NİN ÇINARLARI- Unutulmaz şarkılara imza atan Selami Şahin, sanat hayatında 58 yılı geride bıraktı Açıklaması
    12:53 TÜRKİYE'NİN ÇINARLARI- Unutulmaz şarkılara imza atan Selami Şahin, sanat hayatında 58 yılı geride bıraktı Açıklaması

    "Özledim Her Şeyini", "Dostlarım", "Ödüm Kopuyor", "Benim İçin Öldün Artık", "Seninle Başım Dertte", "Sokakların Dili" ve "Sen Mevsimler Gibisin"in de aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza atan Selami Şahin, "Beni sevenlere çok şey borçluyum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

  • CHP İzmir İl Başkanı: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık
    12:52 CHP İzmir İl Başkanı: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Örgütü olarak seçim ve seçim güvenliği konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ve seçimde herhangi bir oyun heba olmaması için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Aslanoğlu, vatandaşlara sandıklara gitme ve oylarını kullanma çağrısı yaparken, İzmir'de sandık sayısının arttığını ve yaklaşık 40 bin kişilik bir orduyla sandıkların güven içinde olacağını belirtti. Ayrıca, CHP'nin anlık verileri paylaştığını ve hataları anında yakalayıp müdahale ettiklerini ifade etti. İzmir'de 3 milyon 459 bin 745 seçmenin olduğunu ve toplamda 10 bin 740 sandık bulunduğunu aktaran Aslanoğlu, Buca'nın yoğunluk açısından ilk sırada yer aldığını ve Beydağ'ın ise en sakin ilçe olduğunu bildirdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da SKM'yi ziyaret etti
    12:52 Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da SKM'yi ziyaret etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da Çat ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek esnafı da ziyaret etti. Bakan Tekin, seçmenden Cumhur İttifakı adayına destek istedi.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı
    12:49 İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan kediye işkence görüntüsü üzerine çalışma başlattı. Şüpheli, kedinin arkadaşına ait olduğunu ve kasıtlı şiddet uygulamadığını savundu. Kedi sağlık durumu iyi olmasına rağmen hayvan barınağına teslim edildi.

  • Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı
    12:49 Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı

    Hasankeyf ilçesine bağlı Yakaköy'de bir kişi, aracıyla seyir halindeyken, üzüm bağında yiyecek arayan kurdu fark etti. Cep telefonu kamerasıyla kurdu görüntüleyen Aziz Can Orhan, 'Aracımı durdurdum ve cep telefonuyla çekim yaptım. Islık çalmaya başlayınca kurt ormanlık alana doğru kaçtı.' dedi.

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement