Kiraladıkları evi atölyeye çeviren kadınlar hem işçi hem patron oldu - Son Dakika
Yaşam

Kiraladıkları evi atölyeye çeviren kadınlar hem işçi hem patron oldu

Kiraladıkları evi atölyeye çeviren kadınlar hem işçi hem patron oldu

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde çeyizlik ürünler üzerine eğitim aldıktan sonra bir araya gelen 12 kadın, kiraladıkları evi atölyeye çevirip yorgan, çarşaf ve pike gibi ürünler üretmeye başladı.

16.04.2021 10:43  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde çeyizlik ürünler üzerine eğitim aldıktan sonra bir araya gelen 12 kadın, kiraladıkları evi atölyeye çevirip yorgan, çarşaf ve pike gibi ürünler üretmeye başladı. Hem işçisi hem de patronu oldukları atölyede ürettikleri ürünleri sosyal medya hesabı üzerinden pazarlayan kadınlar, "Dünün ev kadını bugünün hanım ağası oldu" sloganı ile kadın dayanışmasına dikkat çekti.

Sumbas ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde yolları kesişen 12 kadın, 7 ay boyunca çeyizlik ürünler üzerine eğitim aldı. İlerleyen yaşlarına rağmen pes etmeyen kadınlar, öğrendikleri el işlerinin fazla olanlarını satmaya başladı. İlçe halkı destek olmak için kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satın almaya başladı. Aile ekonomisine gelir sağlamaya başlayan kadınların 7 ay sonunda kurs süreci sona erdi. Kurs öğreticilerini de yanlarına alan kadınlar daha büyük işler başarmak adına bir ev kiraladı. Zaman içerisinde kiraladıkları evi atölyeye çeviren kadınlar, hem işçi hem de patron oldu.

Tasarladıkları yorgan, çarşaf, yastık, yatak örtüsü, pike, oya, masa örtüsü, sofra örtüleri, sedir, çekyat, çaydanlık ve minder örtüleri gibi ürünleri ilçe halkından ziyade tün vatandaşlara satmak isteyen kadınlar sosyal medya üzerinden ürünlerini pazarladıkları bir de sayfa açtı. Sosyal medya üzerinden ürünlerini satan kadınlar "Dünün ev kadını bugünün hanım ağası oldu" sloganı ile kadın dayanışmasına dikkat çekti.

Aldıkları eğitimin sadece Halk Eğitim Merkezinde kalmasını istemeyen kadınlar, "12 olarak halk eğitim kursunu tamamladık. Bir ev tuttuk iki odalı burayı atölye çevirdik. Burada ev tekstili üzerine çaydanlık örtüsü, mutfak önlüğü, gelinlik kızlar için yastık, yorgan örtüsü, çarşaf dikerek bunları sosyal medya sayfasından satışa sunduk. Bu yayını izleyen tüm herkesi sipariş vermeye davet ediyoruz" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kiraladıkları evi atölyeye çeviren kadınlar hem işçi hem patron oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement