Kiraladıkları Villayı Köpek Barınağı Yapmışlar - Son Dakika
Güncel

Kiraladıkları Villayı Köpek Barınağı Yapmışlar

Kiraladıkları Villayı Köpek Barınağı Yapmışlar

Konya’da, kiraladıkları bir villayı köpek barınağı yapan biri kadın iki kişi, 5 yıldır kira ödemedikleri gerekçesiyle mahkeme kararıyla evden çıkarıldı.

01.12.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da, kiraladıkları bir villayı köpek barınağı yapan biri kadın iki kişi, 5 yıldır kira ödemedikleri gerekçesiyle mahkeme kararıyla evden çıkarıldı. Evden çıkmamakta direnen kiracı, zaman zaman eline aldığı benzin bidonuyla evi ve kendisini yakmakla tehdit ederken, zaman zaman balyozla duvarlarına vurduğu evi yıkmaya çalıştı.

Olay, saat 10.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Erenköy mahallesi Kubbealtı Sokağındaki iki katlı villada meydana geldi. İddiaya göre, 2010 yılında Cihan Ceran'a ait evi kiralayan Altan A. ile birlikte yaşadığı Yasemin Y., evi köpek barınağı haline getirdi. Evi kiraladıkları ilk günden bu yana yurt dışında yaşayan ev sahibine kirayı da vermeyen Altan A., evi boşaltması için 2012 yılında mahkeme kararı çıkartıldı. Mahkeme kararına uymayarak evi boşaltmayan şahıs, Yasemin Y. ile birlikte burada köpeklerle yaşamaya devam etti. Evin bahçesine kulübe yaparak köpekleri barındıran Altan A.'nın köpekleri satarak geçimini sağladığı öne sürüldü.

KENDİNİ VE EVİ YAKMAKLA TEHDİT ETTİ

Kasten yaralama, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçlarından poliste kaydı olduğu öğrenilen Altan A.'yı evden çıkartmak kolay olmadı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis, icra memurlarıyla birlikte kapıya dayandı. Evden çıkmamakta direnen Altan A. bir ara balkona çıkarak evi ve kendisini yakacağı tehditlerini savurup eve kimseyi yaklaştırmadı. Şahıs zaman zaman eline aldığı bıçakla kendisini kesmekle tehdit ederken, bazen de duvarlarına balyozla vurduğu evi yıkmaya çalıştı.

POLİSİN SABRI TAŞINCA ZORLU KİRACI GÖZALTINA ALINDI

Kapının önüne gelen bir komşusu tarafından ikna edilmeye çalışılan Altan A., bir süre sonra aşağı inerek yetkililerle konuşup kendisine 15 gün süre tanınmasını istedi. Şahsın bu talebini geri çeviren icra memurları olay yerinde bekleyen itfaiye ekiplerine bahçe kapısını açtırdı. Evin bahçesine giren polis, Altan A'yı gözaltına alarak zorla polis otosuna bindirdi. Daha sonra Yasemin Y., evde bulunan 17 köpeği görevlilerle birlikte tek tek araçlara bindirdi. Bu sırada Yasemin Y. tarafından hayvanlara zarar verildiği iddiasıyla eve çağrılan Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, durumu öğrenince kendisini yanılttığı için kadına tepki gösterdi.

Ev sahibinin avukatlarından Nazmiye İlgün de yaptığı açıklamada, "5 yıl önce eve kiracı olarak girmiş ama hiç kira ödememiş. Üç yıl önce açılan tahliye davası ev sahibinin lehine sonuçlanmış. Adam ısrarla içeriden çıkmıyor. Daha önce 4 kez hacze gelindi ama bu defa ekiplerimizin hepsini tamamlayarak geldik. Tahliyemizi yaparak hayvanları ve ev eşyalarını aldık. Ev sahibinin evine zarar vermeden tahliyemizi tamamladık" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kiraladıkları Villayı Köpek Barınağı Yapmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement