Kıratlıoğlu: "Dp-anap Birleşmesi Kasıtlı Olarak Gerçekleştirilmedi" - Son Dakika
Politika

Kıratlıoğlu: "Dp-anap Birleşmesi Kasıtlı Olarak Gerçekleştirilmedi"

Kıratlıoğlu: "Dp-anap Birleşmesi Kasıtlı Olarak Gerçekleştirilmedi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Esat Kıratlıoğlu, bir grup partiliyle birlikte DP’nin yeniden eski günlerine dönmesi için Yalova’da çalışma başlattı.

13.08.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Esat Kıratlıoğlu, bir grup partiliyle birlikte DP'nin yeniden eski günlerine dönmesi için Yalova'da çalışma başlattı. Kıratlıoğlu, ANAP-DP birleşmesinin kasıtlı olarak engellendiğini iddia etti.

Demokrat Parti'nin eski günlerine dönmesi ve iktidara yürümesi maksadıyla başlatılan hareketin başına Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Esat Kıratlıoğlu geçti. Kıratlıoğlu, Yalova'da düzenlenen toplantıya katılarak, partililere önemli mesajlar verdi. DP Sakarya eski İl Başkanı Muharrem Ün ile Yalova Demokratlar Kulübü üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Kıratlıoğlu, AK Parti'nin yükselişinin Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nin birleşmesinin engellenmesi ile sağlandığını söyledi.

Kıratlıoğlu, " Mehmet Ağar, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile birlikte bugün bile halen soru işareti olan birtakım girişimlerle partileri birleştirmedi. Eğer o günkü şartlar altında Doğruyol Partisi seçime tek başına girseydi yüzde 15, birleşerek seçime girseydi yüzde 21 oy alırdı. Bu oyu alması halinde parlamentoya 140 civarında vekil gönderecekti. AK Parti ise iktidar dışında kalacaktı. O yüzden bu partilerin birleşmesi engellendi" dedi.

Kıratlıoğlu, DP'nin başına getirilmek istenen Tansu Çiller'le ilgili ise "Tansu Çiller partinin başına gelmez. Çünkü bugünkü iktidar onu sıkıntılı duruma düşürür" diye konuştu.

Partinin şahlanması için mutlaka yeni bir genel başkana ihtiyaç olduğunu savunan Kıratlıoğlu, "Mutlaka bir genel başkan adayı tespit edilmeli. Onunla çalışacak kadrolar belirlenmeli. Ancak DP Genel Merkezi'nin de oluru alınmalı ve onlarda bu oluşum içerisinde düşünülmelidir" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kıratlıoğlu: 'Dp-anap Birleşmesi Kasıtlı Olarak Gerçekleştirilmedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement