Kırgız Heyet, Bartınlı Sanayicileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kırgız Heyet, Bartınlı Sanayicileri Ziyaret Etti

Kırgız Heyet, Bartınlı Sanayicileri Ziyaret Etti

Bartın'a gelen Kırgızistan heyeti, organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

13.02.2015 08:53  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek, yatırım fırsatlarını ortaya çıkarmak, kültür, turizm ve sanayi alanındaki yatırımlarla ilgili istişarede bulunma amacıyla Bartın'a gelen Kırgızistan heyeti, organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Bartın'a gelen Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Maksat Chakiyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Askat Akibayev, Kırgızistanlı işadamları Tokombayev Nurlan ve Sergei Danilenko, Bartın OSB'de bulunan firmaların fabrikalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır'ın eşlik ettiği Kırgız heyet, Bartın'ın doğa, kültür ve turizm bakımında eşsiz bir yer olduğu söyledi. Kırgız heyet ilk önce Madeş Mobilya Fabrikasını ziyaret etti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır heyete ofis mobilyası fabrikasını gezdirerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler verdi. Fabrika gezisi sonrası Kırgız heyet, firma sahipleri İsmail Çakır ve Mehmet Çakır ile bir süre sohbet etti. Kırgız heyet daha sonra Mescier Demir Çelik Fabrikasını ziyaret ederek, teknik incelemelerde bulundu. Fabrika sahibi Sabri Mescier'le bir süre sohbet ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Kırgız heyet, Pinaldi Gömlek Fabrikasını da gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı. Heyet, Şanver Gıda firmasını da ziyaret ederek, üretim tesislerini inceledi. OSB ziyaretini tamamlayan heyet, son olarak Bartın Çimento Fabrikasını ziyaret ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Kültür, turizm ve sanayi alanındaki yatırımlarla ilgili istişarede bulunmak amacıyla Bartın'a geldiklerini ifade eden Kırgızistan Turizm Bakanı Maksat Chakiyev, "Bizleri misafir eden tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Buraya gelmemizin birçok amacı var. Buraya iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek, kültür, turizm ve sanayi alanındaki yatırımlarla ilgili istişarede bulunmak amacıyla geldik. İki ülke arasındaki her türlü ilişkisinin kuvvetlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Burada bize gösterilen sıcak ve samimi ilgi çok hoşumuza gitti. Dünyanın ve Türkiye'nin çok yerlerini ziyaret ettik. Ama Bartın'da gördüğümüz ilgiyi ve alakayı başka hiçbir yerde görmedik. Ülkemize dönünce de burada gördüğümüz ilgiyi ve alakayı herkese anlatacağız" dedi.

Kırgız heyetinin fabrika gezilerine eşlik eden Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, "Şehrimize ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerle bu değerleri paylaşmak bize mutluluk verdi. Bartın'ın doğal, tarihi ve ticari güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldunuz. Bizler her şeyden önce dostluk kurarak, kardeşliğimizi devam ettirmek arzusundayız. Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek, yatırım fırsatlarını ortaya çıkarmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırgız Heyet, Bartınlı Sanayicileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement