Kırgızistan'da Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü zirvesi - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'da Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü zirvesi

Kırgızistan\'da Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü zirvesi

Kırgızistan'da gerçekleştirilen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) zirvesinde, dönem başkanlığını üstlenen Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, barış operasyonlarında yer almak üzere barış gücü altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Suriye'de terör ile...

28.11.2019 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'da gerçekleştirilen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) zirvesinde, dönem başkanlığını üstlenen Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, barış operasyonlarında yer almak üzere barış gücü altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, " Suriye'de terör ile mücadelede kazandığımız tecrübeyi paylaşmaya hazırız." dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Ala-Arça Cumhurbaşkanlığı Konutları'ndaki Kongre Merkezi'nde başlayan Kollektif Güvenlik Antlaşması Örgütü zirvesine katılan üye ülke liderlerini tek tek karşıladı.

Karşılamanın ardından Ceenbekov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın yanı sıra KGAÖ Geçici Genel Sekreteri Valeriy Semerikov ile aile fotoğrafı çektirdi.

Zirve kapsamında, KGAÖ üyesi ülkelerin liderleri ilk olarak, uluslararası ve bölgesel güvenlik sorunlarının masaya yatırıldığı baş başa bir toplantı yaptı.

Geniş katılımlı oturumda ise, Tacik-Afgan sınırının güçlendirilmesi, KGAÖ üye devletlerinin Küresel Terörle Mücadele Stratejisi'ni uygulaması ve bilgi güvenliği alanındaki tehditlere karşı mücadele mekanizmalarının iyileştirilmesi konuları ele alındı.

"Rusya'nın güvenlik ve istikrara sağladığı katkıyı takdir ediyoruz"

KGAÖ Dönem Başkanı Ceenbekov, zirvede yaptığı konuşmada, Avrasya bölgesinin güvenliğinin sağlanmasında Rusya'nın çabalarına dikkati çekerek, "Rusya'nın Orenburg kentinde son modern silahların kullanıldığı 'Merkez 2019' adlı askeri tatbikatını şahsen izledim ve çok etkilendim. KGAÖ üye ülkeleri olarak dış sınırlarımızın güvenliği konusunda rahat olabiliriz. Kırgızistan olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in KGAÖ üye ülke sınırları içinde güvenlik ve istikrarın sağladığı katkıyı takdirle karşılıyoruz." diye konuştu.

KGAÖ dönem başkanlığının Rusya'ya geçtiği bilgisini de veren Ceenbekov, Putin'i, dönem başkanlığı dolayısıyla tebrik etti.

"Örgütün 'arkadaş çevresi'ni genişletmeye destek sözü"

Rusya Devlet Başkanı Putin de partner ülkelerle uluslararası terörizm alanında iş birliğini sürdüreceklerinin altını çizerek, "Suriye'de terör ile mücadelede kazandığımız tecrübeyi paylaşmaya hazırız." dedi.

Putin, örgütün askeri operasyonel gücünün de geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde sürdürülen barış operasyonlarında yer almak için KGAÖ'nün, barış gücü altyapısının hazırlanması ve güçlendirilmesine ağırlık verilmeli." ifadesini kullandı.

"Üye ülkelerin desteği ile KGAÖ ile yakın iş birliği isteyen devletlerle görüşmeye başlayabiliriz." diyen Putin, örgütün 'arkadaş çevresini' genişletmesine destek olacaklarını kaydetti.

Örgütün Geçici Genel Sekreteri Valeriy Semerikov, gazetecilere yaptığı açıklamada, zirvede, Genel Sekreterlik görevine 1 Ocak 2020 itibarıyla Belarus'tan Stanislav Zas'ın getirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'da Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunları yer aldı. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne vurgu yaparak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

  • Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi
    11:13 Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi

    Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını askerlere yazdı. Mehmetçik, minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına cevap vererek okullarında ziyaret etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanlığı'nın karargahında da öğrencileri misafir etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilere duygusal bir cevap vererek onları tebrik etti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor
    11:12 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanarak halka ulaşıyor. İYİ Parti'nin adayı Turhan Çömez, en fazla takipçiye sahip olan aday olarak öne çıkıyor.

  • Ordu'da Uzun Yol Şoförlerine İftariyelik Dağıtımı Devam Ediyor
    11:12 Ordu'da Uzun Yol Şoförlerine İftariyelik Dağıtımı Devam Ediyor

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında uzun yol şoförlerine iftariyelik dağıtımı yapmaya devam ediyor. Başlatılan uygulama, şoförler ve vatandaşlar tarafından beğeniliyor.


Advertisement