Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine Kırgız hükümetinden övgü - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine Kırgız hükümetinden övgü

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Edil Baysalov, öğrenci adaylarına daima Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesini (KTMÜ) tavsiye ettiğini kaydetti.

04.12.2022 13:27  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Edil Baysalov, öğrenci adaylarına daima Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesini (KTMÜ) tavsiye ettiğini kaydetti.

Baysalov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, 1995'te iki ülke tarafından kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Cengiz Aytmatov Kampüsünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kampüste dekanlıklar, fakülte binaları, laboratuvarlar, sosyal tesisler ve radyo ve televizyon stüdyolarında incelemeler yapan ve öğrencilerle sohbet eden Baysalov, kendisine eşlik eden KTMÜ Rektör Vekili Asılbek Kulmırzayev'i ve üniversite yönetimini çabaları dolayısıyla tebrik etti.

Baysalov, öğrenci adaylarına daima Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesini önerdiğini belirterek, bu üniversitede eğitim alan öğrencilerin şanslı olduğunu dile getirdi.

Hükümet olarak üniversiteye her türlü desteği verdiklerini ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin ülkede dünya sıralamasına giren ilk ve tek üniversite olduğunu ifade eden Baysalov, "Üniversitenin donanımını ilk kez gördüm. Gurur duydum ve mutlu oldum." dedi.

Kırgızistan ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmayla özel statülü devlet üniversitesi olarak kurulan KTMÜ'de 6 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine Kırgız hükümetinden övgü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine Kırgız hükümetinden övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement