Kırgızistan-Türkiye Ortak Sağlık Haftası - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan-Türkiye Ortak Sağlık Haftası

Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen "1. Kırgızistan - Türkiye Ortak Sağlık Haftası", çeşitli sağlık hizmetlerinin uygulanması ve yapılan değerlendirme toplantılarıyla sona erdi.

13.08.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen "1. Kırgızistan - Türkiye Ortak Sağlık Haftası", çeşitli sağlık hizmetlerinin uygulanması ve yapılan değerlendirme toplantılarıyla sona erdi.

Değerlendirme toplantısından Kırgızistan Sağlık Bakanlığı'nın ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyaçlarının Türkiye'deki firmalardan karşılanması ve halk sağlığı konularında işbirliği yapılması kararları çıktı.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü koordine ve organizasyonunda 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Kırgızistan-Türkiye Ortak Sağlık Haftası'nda, Ankara ve İstanbul'daki 8 Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bir üniversiteden 23 kişilik heyet katıldı.

Kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, genel cerrahi, plastik cerrahi, kadın doğum, beyin cerrahisi ve çocuk cerrahisi branşlarındaki sağlık çalışanları, Kırgızistan'da hafta süresince 5 hastanede 92 ameliyat ve 623 karşılıklı hasta değerlendirmesi gerçekleştirdi. Ayrıca 70 Kırgız sağlık personeline "Kadın doğum", "kalp-damar cerrahisi" ve "genel cerrahi" branşlarında eğitim verildi.

Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Dr. Mehmet Rifat Köse'nin heyet başkanlığında Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batraliyev, Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Metin Kılıç, Kırgız-Türk Manas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmurzayev ve TİKA Kırgızistan Koordinasyon Ofisi ziyaret edilerek, resmi temaslarda bulunuldu.

Bakan Batraliyev, Büyükelçi Kılıç, Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı Amangeldi Murzaliev, Genel Müdür Köse ve TİKA Koordinatör Yardımcısı Osman Can'ın katılımıyla sağlık haftasının sonuçları ve diğer işbirliği alanlarını belirlemek amacıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, nöroşirurji, çocuk cerrahisi, nefroloji/diyaliz, medikal onkoloji, kardiyovasküler cerrahi ve organ nakli branşlarında ikişer uzmanın Türkiye'de 6 aylık süreli kapasite geliştirmeye yönelik eğitime alınmaları kararlaştırıldı.

Murzaliev başkanlığında Ağustos ayında Kırgızistan Sağlık Bakanlığı heyetine sağlık sistemi inceleme gezisi organize edilmesi ve bu gezide Kırgızistan Sağlık Bakanlığı'nın ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyaçlarının Türkiye'deki firmalardan karşılanması, halk sağlığı konularında işbirliği yapılması, sosyal sigorta ve geri ödeme sistemi hakkında tecrübe paylaşımı konularında da karar alındı.

Ayrıca yeni hükümetin kurulmasının ardından Kırgız Sağlık Bakanı Batraliyev ve hastane yöneticilerinin Türkiye'deki tedavi kurumlarını ziyaret edeceği bilgisi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan-Türkiye Ortak Sağlık Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement