"Kırık Tüneli yapıldığında Rize ile Erzurum arası 220 kilometreye düşecek" - Son Dakika
Güncel

"Kırık Tüneli yapıldığında Rize ile Erzurum arası 220 kilometreye düşecek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Kırık Tüneli yapıldığında Rize ilimizden Erzurum ilimiz 220 kilometreye düşecek.

09.08.2019 18:40  Güncelleme: 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Kırık Tüneli yapıldığında Rize ilimizden Erzurum ilimiz 220 kilometreye düşecek. Mevcut 265 kilometre olan mesafe 220 kilometreye düşmüş olacak." dedi.

Bakan Turhan, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı ile Rize'deki karayolları yatırımlarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Salarha Tüneli şantiyesine de giderek çalışmaları yerinde inceleyen Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda iki geliş ve iki gidiş çift tüple inşa edilen tünelin, vadiyi şehir merkezine bağlayacağını söyledi.

Tünelin şehir için önemine değinen Turhan, "Rize ilimiz Karadeniz sahilinde deniz ile dağ arasında çok dar bir alanda rahat bir şehirleşme, yapılaşma imkanını zorlayan şehrimiz. Biz Rize şehrimize yeni bir gelişim alanı oluşturmak için arazi şartları, topoğrafik ve jeolojik şartları şehirleşme için daha uygun olan bu Andon vadisini Rize şehir merkezi ile birleştirip, Rizemize yeni bir gelişme alanı kazandırmak amacıyla bu projeyi hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Turhan, projenin hayata geçmesiyle vadide yeni gelişim alanlarının oluşacağına dikkati çekerek, şehircilik planlarına, yaşam kalitesine ve çevre şartlarına uygun bir şehirleşme fırsatınının yakalanacağını vurguladı.

Tünelin 2020 yılı sonunda hizmete girmesini beklediklerini aktaran Turhan, "Tünelimizin kazı çalışmaları yaklaşık yüzde 80 tamamlandı. Bundan sonraki süreçte bu tünelin mevcut ulaşım akslarıyla entegrasyonunu, bağlantısını sağlayacak kavşakları ve bu tünelin betonlama, elektro mekanik işlemleri yapılıp hizmete açmış olacağız." diye konuştu.

Turhan, daha sonra Güneysu ilçesindeki karayolları çalışmaları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi için yapımı sürdürülen yaşam alanında incelemelerde bulundu. Ardından İkizdere ilçesine geçen Turhan, burada da Rİze-Erzurum yol yapım çalışmaları hakkında bilgi alarak kavşak çalışmalarını inceledi.

Rize-Erzurum kara yolununun Doğu Karadeniz'i, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan en kısa ulaşım yolu olduğunun altını çizdi.

Turhan, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit Tünelini hizmete açtıklarını hatırlatarak, "Şu anda Ovit Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu arasında bulunan 38 kilometrelik kısmının 32 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olarak hizmet veriyor. Bu güzergahta toplam 6 adet 10 kilometre uzunluğunda tünel bulunmakta. Tünellerimizin 2 tanesini hizmete açtık. Toplam 4.8 kilometre hizmete açıldı. Kalan kesimlerde çalışma devam ediyor. Yıl sonuna kadar 2 adedini hizmete açıp toplam 32 kilometrelik kesime ilave 5 kilometreyi daha hizmete açacağız. Kalan kısmı önümüzdeki yıl bu dönemlerde tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Trafik yoğunluğunun olduğu İyidere-İkizdere kesimi ve İkizdere şehir geçişi dahil omak üzere gelecek yıl hizmete açılmış olacağına vurgu yapan Turhan, şöyle devam etti:

"Bu neyi kazandıracak? Bu proje ile Doğu Karadeniz Bölgesindeki limanların doğu Anadolu'ya, Doğu ve güneydoğudaki komşularımızın sınır kapılarına daha rahat bir ulaşım sağlamış olacağız. Bölgenin ekonomisine, kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacak bu projenin devam eden diğer bir önemi yapısıda İspir ile Aşkale arasındaki Kırık Tüneli'dir. Kırık Tünelinde yüzde 55'ik bir ilerleme sağlamış bulunuyoruz. Kırık Tüneli yapıldığında Rize ilimizden Erzurum ilimiz 220 kilometreye düşecek. Mevcut 265 kilometre olan mesafe 220 kilometreye düşmüş olacak."

Turhan, hedeflerinin daha kaliteli ve konforlu bir ulaşım hizmeti hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Kırık Tüneli yapıldığında Rize ile Erzurum arası 220 kilometreye düşecek"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kırık Tüneli yapıldığında Rize ile Erzurum arası 220 kilometreye düşecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay binasının çatısında yangın
    12:36 Kızılay binasının çatısında yangın

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın korkuttu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki Türk Kızılay Antalya Merkez Şubesi'nin çatısında çıktı. Yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.

  • Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü
    12:36 Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi girişinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada iki kişi bıçakla yaralanırken saldırgan, sivil araştırma ekiplerinin takibi sonucu kısa sürede yakalandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı, şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

  • Konya'da otomobil takla attı: 2 yaralı
    12:34 Konya'da otomobil takla attı: 2 yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil takla attı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı
    12:34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenlere yönelik yapılan denetimlerin artırıldığını belirterek, bu yıl 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Bayraktar, madenlerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan organizasyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlığını sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin maden ihracatının her geçen gün arttığını ve madencilik sektörünün Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını ifade etti.

  • UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:34 UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi

    UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi, Etiler Le Meridien Otel'de gerçekleşen toplantıda futbolun genel sorunlarıyla ilgili konuştu. UEFA Onursal Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de katıldığı toplantıda, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi
    12:33 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, siyasi, iktisadi ve birçok alanda gerçekleştirilebilecek stratejik ortaklıkları değerlendirdiklerini bildirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmenin muhtelif yollarını ele aldıklarını vurgulayan Bolat, somut adımlar atma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla bal üreticilerine arı kovanı hibe ederken, kadınlara da ekipman desteği sağlıyor.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti
    12:32 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Türkoğlu, 'A Erkek Milli Takım başantrenörümüz Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.


Advertisement