Kırıkkale - Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal: Değişim Zamanı Geldi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale - Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal: Değişim Zamanı Geldi

Kırıkkale - Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal: Değişim Zamanı Geldi

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal: Değişim zamanı geldi ANA Parti Genel Başkanı ve 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, AK Parti'nin 2011 yılına kadar doğru işler yaptığını ancak yıpranma sürecine girdiğini ifade ederek, genel seçimlerdeki barajının da yüzde 5'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

23.01.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal: Değişim zamanı geldi

ANA Parti Genel Başkanı ve 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, AK Parti'nin 2011 yılına kadar doğru işler yaptığını ancak yıpranma sürecine girdiğini ifade ederek, genel seçimlerdeki barajının da yüzde 5'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Ana Parti'yi kuran 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli'ne geldi. Kırklareli Ticaret Borsasının ardından Kırklareli Valisi Esengül Cilevek'i de makamında ziyaret eden Özal, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin 2011 yılına kadar doğru icraatlar yaptığını anlatan Özal, artık yıpranma sürecine girdiğini ve değişim gerektiğini söyledi. Özal, '2002 yılında Adalet Kalkınma Partisi iktidara geldi. Benim kanaatime göre de 2010-2011 yıllarına kadar da çok doğru icraatlar yaptı. Son bir iki sene içinde yapılması gerekenlerin yapılmaması birde yıpranma süreci her partide bu olur, bir değişimin gerektiğini düşünüyorum. Sayın Tayyip Erdoğan artık bir başbakan adayı değil, şimdi Cumhurbaşkanı. Siyaset üstünde birisi. Bu 2015 Haziran seçimlerinde başbakan adayı değil. Bende Türkiye'nin gerek içeride gerekse dışarıda yaşadığı meseleler, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı köşkünde rahmetli babam ile yaşadığım 10 yılın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin iç ve dış politikadaki ihtiyacı olan meselelerini çözeceğimizi, daha da rahatlatacağımızı düşünüyoruzö dedi.

'SEÇİM BARAJI YÜZDE 5 OLMALIö

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi gerektiğini ifade eden Ana Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal, 'Yüzde 10'luk baraj 12 Eylül iktidarı zamanında konulmuştur. Bu barajın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Avrupa da bunun normal ortalaması yüzde 5'tir. Temsili adalet için Mecliste normal olarak yüzde 5 olmasında fayda var. Benim ümidim bu seçimlerden önce hükümet böyle bir değişiklik yaparö şeklinde konuştu.

'BABAMIN ZEHİRLENDİĞİNİ HERKES BİLİYORö

Gazetecilerin 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin sorularını da yanıtlayan oğul Özal, sözlerini söyle sürdürdü:

'Savcılığın talimatı ve devletin kararıdır. Biz esas olarak mezarın açılmasını istemedik. Zehirlenme olduğunu herkes biliyor. Adli Tıp Kurumu'ndaki insanların tehdit edildiğini de biliyoruz. Bugün bunlar neticelenmeyebilir. 'Zehirlenme var, yok gibi' insanların kafasını karıştıran açıklamalar yapıldı. Bir zaman gelir bunların hepsi ortaya çıkar. Bundan sonrası artık adaletin işidir. Bundan sonra gelecek olan bir sürü belgelerle, şahitler ile ortaya çıkacaktır. Bugün mü? Yarın mı onu ancak Allah bilirö

Ana Partisi Genel Başkan Ahmet Özal, Kırklareli Valiliği ziyaretinin ardından Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale - Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal: Değişim Zamanı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement