Kırıkkale Bakan Canikli Bu Toprakları Korumak Kolay Değil - 1 - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Bakan Canikli Bu Toprakları Korumak Kolay Değil - 1

Kırıkkale Bakan Canikli Bu toprakları korumak kolay değil - 1Bakan Canikli Bu toprakları korumak kolay değilKIRIKKALE, (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin savunma konusunda iyi bir noktaya geldiğini belirterek, Son dönemde karşı karşıya kaldığımız tehdit ve...

22.05.2018 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Bakan Canikli Bu toprakları korumak kolay değil - 1

Bakan Canikli Bu toprakları korumak kolay değil

KIRIKKALE, (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin savunma konusunda iyi bir noktaya geldiğini belirterek, Son dönemde karşı karşıya kaldığımız tehdit ve sınamalar çerçevesinde bu toprakları korumak kolay değil. Bu yeteneğe kavuşmamış olsaydık, ne Fırat Kalkanı operasyonunu ne de Zeytin Dalı operasyonunu bu şekilde gerçekleştiremezdik dedi.

Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile TUBİTAK Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) arasında 'Stratejik Ortaklık ve İşbirliği Protokolü' imzalanması için kültür merkezinde tören düzenlendi. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TUBİTAK ile MKE kurumunun yürüttüğü ortak projelerin ülkenin stratejik çıkarları ve savunması açısından son derece büyük önem taşıdığını ifade ederek, şunları söyledi

Türkiye'nin köklü kurumlarının el ele vermiş olmaları, teknoloji odaklı büyüyen savunmamız için ilham vericidir. Bugün sözleşmeleri imzalanacak olan projelerin her biri Türk savunma sanayinin ulaştığı yüksek teknolojiyi göstermektedir. Milli savunmamız, yeni teknolojili ürünler ve yerli sistemlerle güçlenmeye devam edecek. Savunma sanayimiz yüksek teknolojili yoğun bir sanayidir, araştırma geliştirmeye ve inovasyona en fazla ihtiyaç duyulan sanayi alanlarının başında savunma sanayi gelir. Bu anlamda TUBİTAK gibi köklü bir birim kurumun bilgisini, tecrübesini savunma sanayimiz için seferber etmiş olması ülkemizi için büyük bir kazanımdır.

'MİLLİ OLMAYA YEMİN ETTİK'

Daha sonra zor bir coğrafyada yaşadıklarını ifade eden Bakan Özlü, şunları söyledi

Güçlü bir savunma sanayi ülkemizin istikbali için olmazsa olmazdır. Her daim uyanık ve her daim dinamik bir savunma sanayi için ülkemizin bütün kaynaklarını seferber ediyoruz. Savunma sanayinde parolamız teknolojik üstünlüktür. Bunu yaparken yerli ve milli bir politikayı benimsiyoruz. Son 15 yıl boyunca başta savuna sanayimiz olmak üzere birçok sektörde yerlilik oranımızı artırdık. Havada, karada ve denizde yerli ve milli olmaya yemin ettik dedi.

'BU TOPRAKLARI KORUMAK KOLAY DEĞİL'

Türkiye'nin savunma konusunda iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise, şöyle konuştu

İnsansız Hava Aracı noktasında dünyanın ulaştığı teknolojiyi yakalamış durumdayız. Onlarla başa baş gidiyoruz. ve onların kullandığı mühimmat füzeler de dahil olmak üzere. Yoksa özellikle son dönemde karşı karşıya kaldığımız tehdit ve sınamalar çerçevesinde bu toprakları korumak kolay değil. ya da bir başka ifadeyle bu yeteneğe kavuşmamış olsaydık, ne Fırat Kalkanı operasyonunu ne de Zeytin Dalı operasyonunu bu şekilde gerçekleştiremezdik. Çünkü ihtiyacımız olan ve henüz milli olarak gerçekleştirmediğimiz bazı mühimmatları artık alamıyoruz. Hatta bizim üretimde kullandığımız bazı kritik yedek parçalar noktasında da çok yoğun örtülü bir ambargo ile karşı karşıyayız. Ama ambargoların önemi yok artık. Ambargo ile karşı karşıya kaldığımızda kısa sürede çok daha iyisini geliştiriyoruz. Bundan sonra Türk savunma sanayiinde nereden gelirse gelsin hiç kimse çıkışımızı, üretimimiz, dinamizmimizi engelleyemez artık. ve bu anlaşmanın, sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bakan Özlü ve Canikli'nin konuşmalarının ardından MKEK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akif Akgül ile TUBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Erdal Çakmak arasında işbirliği protokolü imzalandı. TUBİTAK SAGE ve Makine Kimya Endüstrisi'nin işbirliği kapsamında, DUPAT Kapasite Artırım ve MK-82-T Kalifikasyonu Projesi, Harpbaşlığı Dolumu ve Roket Yakıtı Projesi, Kara Platformları Koruma Mühimmatı Projesi, Etkinliği Artırılmış Patlayıcı Üretim Altyapı MakineTeçhizat Tedariği Projesi ile Deniz Mayını ve Su Altı Patlayıcı Projesini gerçekleştireceği belirtildi.

Kırıkkale Bakan Canikli Bu Toprakları Korumak Kolay Değil - 1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Bakan Canikli Bu Toprakları Korumak Kolay Değil - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement