Kırıkkale'de "Keskin Buluşması" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de "Keskin Buluşması" Toplantısı

Kırıkkale Valisi Kolat: “Keskin ilçesi zaman içerisinde ülkemize önemli devlet adamları, siyasetçi ve bürokratlar, işadamı ve sanayiciler, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi kazandırmıştır”

22.09.2013 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin ilçesinin zaman içerisinde ülkeye önemli devlet adamları, siyasetçi ve bürokratlar, işadamı ve sanayiciler, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi kazandırdığını söyledi.

Vali Kolat, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bir dinlenme tesisinde düzenlenen "Keskin Buluşması" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlığında, valilik ve Kırıkkale Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve her yönüyle Keskin ilçesinin konuşulacağı bir istişare toplantısı düzenlendiğini kaydetti.

Keskin'in tarihiyle, geçmişiyle, kültürüyle bölgede iz bırakan bir ilçe olduğunu ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Keskin, yetiştirdiği hemen her konudaki üstatlarıyla da saygın bir ilçemiz. Dolayısıyla Keskin hakikaten üzerinde konuşulacak, geleceğe ışık tutabilecek, geleceğe yön verebilecek bir ilçemiz. Nasıl bu ilçemizi daha hareketli ve daha yaşanılabilir bir hale getirebiliriz. İlçemizde neler yapabiliriz. Bunu hep beraber bir değerlendirelim istedik. Hiçbir siyasi yönü yoktur. Tamamen maksadımız Keskin'i konuşmak ve değerlendirmek. Keskin ilçemiz tarihi İpek Yolu güzergahında, Kızılırmak üzerindeki Çeşnigir Köprüsü, Sulu Mağara, Taş Mektep ve Fişekhane binaları, Bedesten Çarşısı, tarihi konaklar, ören yerleri ve höyükler gibi 40 civarındaki tescilli kültür varlıkları bulunmaktadır. Coğrafi konum itibariyle, oldukça elverişli bir noktada, Ankara- Kayseri devlet karayolu güzergahında, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya ve Hattuşaş'a yakın mesafede olması, Keskin ilçemizin turizmle buluşturulması için önemli fırsatlar sunabilecektir.  Keskin zaman içerisinde ülkemize önemli devlet adamları, siyasetçi ve bürokratlar, işadamı ve sanayiciler, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi kazandırmıştır. Bugün burada hep birlikte olması bunun en açık göstergesidir. Ayrıca ressam Rahmi Pehlivanlı ve bozlak ustası halk ozanı Hacı Taşan da bu topraklarda doğup ve yetiştiği bilinmektedir. Gurbet ile sıla arasında haberleşme motifini işleyen, "Allı Durnam Bizim Ele Varırsan" türküsü, bu topraklarda Hacı Taşan'ın sazında ve sesinde renk ve şekil bulup günümüze kadar ulaşmıştır."

Kolat, sosyo ekonomik durumu itibariyle de Keskin ilçesinin temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık üretimine dayalı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayi ve üretim anlamında Keskin Organize Sanayi Bölgesi ve Keskin Küçük Sanayi Sitesi yatırımcılar ve işletmeciler için hazır konumdadır. Özelikle Keskin OSB'de 5. bölge teşvikleri ve destek unsurlarından yararlanma imkanı sunulmaktadır. Bunun yanında genel bütçe ve Özel İdare bütçesi imkanlarıyla genel kamu yatırımları ve hizmetleri, insan odaklı hizmet yaklaşımı içerisinde ilçe merkezi, belde ve köylerimizde yürütülmektedir. Özü itibariyle, bu istişare toplantısında Keskin ilçemizde bugüne kadar yapılan yatırımlar ve hizmetlerin değerlendirilmesi, ilçemizin mevcut durumu ve geldiği nokta, Keskin'in öne çıkarılabilecek yönleri, Keskin'i nasıl daha iyi yaşanılabilir hale getiririz, daha ileriye nasıl taşıyabiliriz gibi hususların görüşülmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Bu vesileyle sizlerin bize sunacakları öneriler son derece önemlidir. Birçok ilimizde ve ilçelerimizde görüyoruz ki tarihi dokuyu çok iyi değerlendirmişlerdir. Önemli bir yaşanılabilir merkez konumuna dönüşmüştür. Keskin ilçemizde bu potansiyele sahip olabilir."

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız,, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Yönetmen Mesut Uçakan, Keskinli siyasetçiler, iş adamları, sanayiciler, bürokratlar, yazarlar, akademisyenler ve sanatçılar katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Keskin Buluşması' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement