Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası

Kırıkkale\'deki Fetö/pdy Davası

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 23'ü tutuklu, 12'si firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.

18.07.2017 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 23'ü tutuklu, 12'si firari 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Murat Sinan A, Keskin Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 47 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan Hamza E. ve Zekiye Yavuz K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.

"İl imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan Mehmet M. savunmasında, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "ByLock" programında metnin silinmemesi için yazılan metni kopyalama ve gönderme özelliğinin olduğunu anlattı.

Mahkemeye ulaşan "ByLock" içeriklerine katılmadığını ifade eden Mehmet M, gelen içeriklerin sağlıklı olduğuna inanmadığını savundu.

Tutuklu sanıklardan Hasan G. ise hayatında bir kez yurt dışına çıktığını iddia ederek, iddianamede geçtiği gibi sık sık yurt dışına çıkmadığını ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan Fazile Y. de mahkemeye ulaşan "ByLock" çözümlerini kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarını ve cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Fatih S'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması taleplerinin reddine hükmeden mahkeme heyeti, 26 sanığın bu dosyadan ayrılmasına karar vererek duruşmayı 5 Ekim'e erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.


Advertisement