Kırıkkale Mke'de Korkunç Patlamanın 20. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Mke'de Korkunç Patlamanın 20. Yıldönümü

Kırıkkale MKE Mühimmat Fabrikası'nın İmla İşletmesi TNT atölyesinde 3 Temmuz 1997'de meydana gelen ve 2'si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 20'nci yıl dönümünde hayatını kaybedenler, Şehitlik Mezarlığı'nda anıldı.

03.07.2017 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale MKE Mühimmat Fabrikası'nın İmla İşletmesi TNT atölyesinde 3 Temmuz 1997'de meydana gelen ve 2'si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 20'nci yıl dönümünde hayatını kaybedenler, Şehitlik Mezarlığı'nda anıldı.

Patlama sonrası fabrika çevresinde oturan onlarca kişi yaralanırken, 40 bin konut hasar gördü, milyonlarca lira maddi zarar meydana gelmişti. Patlamalar nedeniyle kenti terk eden halk, 3 gün boyunca şehir dışında konaklarken, yapılan soruşturma sonucu kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varılmıştı. Patlamada, Kırıkkale'de çok sayıda ev ve iş yerinde büyük hasarlar meydana gelirken, patlamanın yıldönümü nedeniyle şehitlik mezarlığındaki anma töreninde bulunuldu. Patlamada hayatını kaybeden MKE işçisi İsmet Altınışık'ın şehitlikte bulunan mezarına karanfil bırakılıp, dua edildi.

Patlamanın 20'nci yıl dönümü nedeniyle şehitlik mezarlığındaki anma töreninde konuşan MKE Kurumu Mühimmat Fabrikası Müdür Vekili Selahaddin Adil Kılıçkaya, "Allah bir daha o günleri göstermesin. İşveren olarak gereken önlemleri aldık. Aradan geçen 20 yıl ile birlikte inşallah o günleri bir daha görmeyiz" dedi.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Mustafa Teke ise konuşmasında, görevi başında şehit olan tüm emek şehitlerine başsağlığı dileğinde bulundu. Teke, "20 yıl geçmesine rağmen bu patlamanın üzerinden unutmadık. Kırıkkale'ye de tüm Türkiye'ye de unutturmayacağız. Bir daha böyle bir olay yaşanmasın. Unuttuğumuz zaman, bu tür olayların yaşanması kendiliğinden oluşuyor. O tarihten sonra alınan tedbirler, güvenlik önlemleri, iş yerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile orada çalışan arkadaşlarımızın uzmanlaşması, işini daha iyi yapmaya başlaması ile beraber bu tür olayları inşallah bir daha yaşamayız. Allah bu günleri bize bir daha göstermesin" diye konuştu.

Kırıkkale Mke\'de Korkunç Patlamanın 20. Yıldönümü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Mke'de Korkunç Patlamanın 20. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement