Rus Askerleri Ukrayna Emniyet Binası Önünde Toplandı - Son Dakika
Güncel

Rus Askerleri Ukrayna Emniyet Binası Önünde Toplandı

Rus askerleri, Kırım'ın başkentindeki Ukrayna Deniz Kuvvetleri ve Emniyet binasının önünde toplanırken Ukrayna yedek askerleri göreve çağırdı.

02.03.2014 12:09  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım'ın başkenti  Akmescit'te, Ukrayna'ya ait Deniz Kuvvetleri binasıyla İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet binasının önüne Rus askerleri geldi. Ukrayna yedek askerlerini göreve çağırırken kısmı seferlik de ilan etti.

NATO'DAN UYARI

Yaşanan gelişmelerin ardından NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen bir açıklama yaptı. Rasmussen, "Rusya sergilediği tavırla Avrupa'nın barış ve güvenliğini tehdit ediyor" dedi.  

RUS YANLISI SİVİLLER ASKERLERİN YANINDA

Kırım'ın başkenti Akmescit'te bulunan Deniz Kuvvetleri binasına askeri bir araçla gelen 10'u aşkın Rus askeri binanın önünde bekleyişlerini sürdürürken, askerlerin yanında Rusya yanlısı sivillerin de bulunduğu görüldü.

ASKERLER GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAF İZNİ VERMİYOR

Askerler basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasına izin vermiyor. Deniz Kuvvetleri önünde nöbet tutan Ukrayna askerleri de fotoğraf çekimine izin vermiyor ve herhangi bir açıklamada bulunmadı.

YEDEK ASKERLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Bu arada Akmescit sokaklarında hayat normal akışına devam ediyor. Öte yandan Ukrayna bütün yedek askerler silah altına çağrıldı. Ayrıca Rusya sınır güvenliğine göre de yaklaşık 675 bin Ukraynalı Rusya’ya kaçtığı iddia edildi.  

KISMI SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK) Sekreteri Andrey Parubiy, kısmi seferberlik ilan edildiğini bildirdi.

Parubiy, basına yaptığı açıklamada, ülkede askerlik yapabilecek vatandaşlar için kısmi seferberlik ilan edildiğini kaydederek, bunun MGSK kararı üzerine Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov tarafından imzalanan kararname ile yürürlüğe girdiğini söyledi.

GARANTÖR ÜLKELERE ÇAĞRI

Parubiy, MGSK kararıyla ordunun da tam hazır duruma getirildiğini belirtti. Andrey Parubiy, Dışişleri Bakanlığı'nın, Budapeşte Memorandumu çerçevesinde garantör ülkelere, ülke güvenliğinin sağlanması ve istişarelerin yapılması için çağrıda bulunmakla görevlendirildiğini kaydetti.

ENERJİ İŞLETMELERİNE ÖZEL ÖNLEM

Bakanlar Kurulu'nun da vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken kaynağı ayıracağını ifade eden Parubiy, MGSK kararı ile ülkede enerji üreten işletmelerin daha sıkı korunması emrinin de verildiğini bildirdi. Bu arada, son gelişmeleri ele almak üzere bu Sabah toplanan Parlamento, oturumunu kapalı gerçekleştirdi. Oturumdan önce milletvekilleri ile MGSK üyeleri arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün orduyu Ukrayna ve Kırım sınırlarında kullanmak için parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden yetki alması üzerine, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu dün gece acil olarak toplanmıştı.

Rus Askerleri Ukrayna Emniyet Binası Önünde Toplandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Askerleri Ukrayna Emniyet Binası Önünde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • doğrucu davut: amerika almanya fransa ve ingiltereye artık hadlerini bildirmenin zamanı geldi. bastır rusyaaaaa 18 7 Yanıtla
  • ülkene sayip çık kimseye taviz verme: bir ülkenin büyükleri ülkesini savunamıyorsa yani yönetemiyorsa dışardan gelirler devletini yönetmek için başınıza dikilirler ondan sonra özgürlük diye bagırırsın sokaklarda onun için dikkatli olmalıyız ülkemizi güzel güzel yönetilmesini cenabı allah tan niyaz ederim 23 2 Yanıtla bir tane türkiye var başka türkiye yok: ne güzel yazmışın güzel insan agzına saglık zaten sizler gibi insanların böyle söylemleri bizleri birbirimize baglıyor bırakın senli benli konuşmaları biz bakalım kendi hayırlı yaşamımıza herşey ülkemiz insanları için ..... 0 0
  • oguzhan: ukraynayi kariştiran ABD.AB.ALMANYA.FRANSA.INGILTERE haydin bakalim şimdide rusyanin elinden kurtarin ukraynayida gezi parkinda sizinle bir olup Türkiye yide kan gölüne çevirmenize destek olalim halep ordaysa ahanda kirim burda 16 4 Yanıtla
  • erdem sabri: TÜRKİYE NERDE UYUYORMU ,KIRIMDA TARİHTEN GELEN BAĞLARIMIZ VAR,MÜSLÜMAN KIRIM TATARLARI VE TÜRKLERİ SOYDAŞLARIMIZDIR,UKRAYNA HALKIDA BUNLARI HAK ETMEYEN ASİL BİR MİLLETTİR 16 1 Yanıtla
  • can: maya kardeş amerkaya avrupaya guvenmeyin türkiye gibi bağımlı ülke olursunuz 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement