Kırım'da Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Kırım'da Gerginlik

Kırım\'da Gerginlik

Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ukrayna'ya bağlı askeri birliğin önünde Rusya yanlıları ve savaş karşıtlarının eylemleri devam ediyor.

05.03.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Simferopol'de Ukrayna Deniz Kuvvetleri binası önündeki eylemler sürüyor.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri binası önünde bugün sabah saatlerinden itibaren Rusya yanlıları ile savaş ve bölünme karşıtı Kırım vatandaşları toplandı. Eyleme her iki taraftan yaklaşık 100'er kişi katıldı. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı gösterilerde iki taraf arasında güvenlik güçleri bekledi.

Arma taşımayan ve Rus askerleri olduğu iddia edilen askeri üniformalı ağır silahlı askerler de gösterilerin yapıldığı yerin biraz ilerisinde bekleyişlerini sürdürüyor. Şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda ise hayat normal akışında devam ediyor.

Göstericilerden Kırım Tatarı Zarema Çilingir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu olanları kabullenmediklerini, bölünmek ya da savaşmak istemediklerini söyledi. Çilingir, Kırım'da son günlerde meydana gelen olayların ve silahlı kişilerin şehir merkezinde gezmelerinden tedirginlik duyduklarını belirtti. Çilingir, Türkiye'daki arkadaşları için kendi yazdığı Tatarca şiiri okudu. - Kırım

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement