Kırım'daki Referandum - Son Dakika
Güncel

Kırım'daki Referandum

Kırım\'daki Referandum

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev: “Referandum, Ukrayna anayasası ve uluslararası hukuka aykırıdır”

18.03.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki referandumun, Ukrayna anayasası ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Plevneliev, Londra'daki resmi ziyareti sırasında Bulgar basınına yaptığı açıklamada, referandum ile ilgili olarak, "Burada son derece tehlikeli ve kabul edilemez bir durum söz konusu. Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki referandum, Ukrayna anayasası ve uluslararası hukuka aykırı" diye konuştu.

Hiç kimsenin Soğuk Savaş dönemine geri dönmek istemediğini belirten Plevneliev,  "Hala kullanılabilecek siyasi araçlar tükenmiş değil. Rus tarafı da referandum sonrası nihai kararını almış değil. Umarım karar geçmişe dönük değil, geleceğe dönük olacaktır. Hepimiz geleceğe doğru bakıyoruz. Dayanabileceğimiz güvenilir tek destek hukuk olabilir, hukuk devleti olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, "Bulgaristan kesin ve kararlı bir şekilde Avrupa Birliği'nin tutumuna destek vermeli. Bu, dengeli bir tutum olmalı ve uluslararası hukuka saygı duyulmalı. Ancak bunun bedeli bölgede ve dünyada yeni bir facia olmamalıdır"  yorumunda bulundu. - Sofya

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement