Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Kırımoğlu, Yalova'da - Son Dakika
Yerel

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Kırımoğlu, Yalova'da

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Kırımoğlu, Türkiye'nin, Batı ülkeleri tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadığını söyledi.

13.12.2014 14:41  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, " Türkiye, Batı ülkeleri tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadı. Kanaatimizce katılsaydı daha iyi olurdu" dedi.

Çiftlikköy ilçesinde, Kaymakam Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ı makamlarında ziyaret eden Kırımoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırım halkının durumunun çok kötü olduğunu ve topraklarının işgal edildiğini söyledi.

Kırım'da savaş ihtimali bulunduğunu anlatan Kırımoğlu, şöyle konuştu:

"Rus askerleri orada çok toplanıyor. Rusya, Kırım Yarımadası'na karayoluyla bağlantı yapmaya çalışıyor. Şimdi orada büyük bir tehlike var. Batı ülkeleri tarafından yapılan yaptırımların ve Rusya'ya baskıların etkisi olacağını düşünüyorum. Ayrıca Türkiye, Rusya tarafından Kırım'a yapılan bu işgali de orada geçirilen sahte referandumu tanımadı. Ukrayna'nın kendi bütünlüğü taraftarı olduğunu söyledi. Türkiye, Batı ülkeleri tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadı. Kanaatimizce katılsaydı daha iyi olurdu. Türkiye'nin siyaseti tabii kendi çıkarlarına göre. Umut ediyoruz Türkiye, ileride bu yaptırımları yapar."

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şubesince düzenlenen panele de katılan Kırımoğlu, Kırım'ın durumu ve Rusya'nın bölgedeki tehditlerine ilişkin bilgi verdi.

Daha sonra Kırımoğlu, adının verildiği parkı gezdi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Kırımoğlu, Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement