Kırklareli Cumhur İttifakı Adayı, Kırklareli'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti 2 - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Cumhur İttifakı Adayı, Kırklareli'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti 2

Cumhur İttifakı adayı, Kırklareli'de seçim sonuçlarına itiraz ettiKırklareli'de Cumhur İttifakı belediye başkan adayı MHP'li Derya Bulut, bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun resmi olmayan sonuçlara göre 248 oy farkı seçimi kazanmasını ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

02.04.2019 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhur İttifakı adayı, Kırklareli'de seçim sonuçlarına itiraz etti

Kırklareli'de Cumhur İttifakı belediye başkan adayı MHP'li Derya Bulut, bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun resmi olmayan sonuçlara göre 248 oy farkı seçimi kazanmasını ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Bulut, "Bizim itiraz ettiğimiz nokta oy pusulasında alanın dışına basılan mühürlerin geçersiz olması lazım. Bunun daha önceden emsal kararı var. 170 sandığın açılarak tekrar sayılmasını istiyoruz" dedi. Seçimi resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Kesimoğlu, seçimi 248 oyla kazandığını, sandıklar açılırsa farkın artacağını söyledi.

Kırklareli'de pazar günü yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre mevcut belediye başkanı ve bağımsız başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 17 bin 176, Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Derya Bulut 16 bin 928 oy aldı. Bulut, arada bulunan 248 oyla ilgili bugün MHP ve AK Parti teşkilatı ile birlikte İlçe Seçim Kurulu'na giderek geçerli sayılacak oyların da geçersiz sayıldığını savunarak 170 sandığın tekrar sayılmasını için itirazda bulundu. Seçmenlerinin oy pusulularının dışına kendilerine verdikleri geçerli oyların da geçersiz sayıldığını öne süren Bulut, şunları söyledi:

"Gayri resmi sonuçlara göre 248 oy bağımsız adayımız bizim önümüzde. Ama biz özellikle, 31 Mart'ta saat 17.00'den sonra sandıklardan bize gelen tepkiler doğrultusunda hakkımızı aramaya karar verdik. Neydi o hak arama, hukuk arama olayı şu; şimdi bağımsız aday ile ilgili kanunda açık ve net bir şekilde gösteriliyor. Nereye mühür basılırsa geçerli olur. Nereye basılırsa geçersiz olur. Bize daha sandıklar açılmaya başlandığı ilk anda bu talepler iletildi. Bizim itiraz ettiğimiz nokta alanın dışına basılan mühürlerin geçersiz olması lazım. Bunun daha önceden emsal kararı var. Biz anında bu emsal kararı sosyal medya zerinden, telefonlarımızdan tüm sandık görevlilerimize ilettik. Onlara dedik ki sandık başkanlarına bu kararı gösterin. Şimdi sandık başkanlarına gösterilen kararlar doğrultusunda bunları geçersiz diye kabul eden bazı sandık başkanlarımız oldu, ama maalesef yoğun bir şekilde 170 sandığın yoğunluğunda bu geçerli kabul edildi. O esnada sandık başkanlarının verdiği cevap şu, 'ilçe seçime ulaşamıyoruz' oldu. Biz de dedik ki ilçe seçme ulaşana kadar sayımı durdurun. Ulaştıktan sonra tekrar sayıma devam edin. Ama nedense bu kabul görmedi. Eğer kabul görseydi zaten muhtemelen bugün böyle bir süreci yaşamayacaktık. Kabul görmediği için. Artı bizim de çok ciddi tutanaklarımız var."

'EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI NEYSE ONU GÖRMEK İSTİYORUZ '

Geçersiz sayılan oyların 170 sandık açılarak tek tek incelenmesini istediklerini söyleyen Bulut, "Şimdi tutanakları kabul edenler var. Onaylayan imzalayanlar var ama kabul etmeyenler var. Dolayısıyla çok ciddi muammalar var ortada. Bugün itibari ile Gümüşhane Kelkit ilçesinde buna benzer bir olay, oyları geçerli kabul edildi. Bizde ortaya koyduğumuz emeğimizin karşılığı neyse onu görmek istiyoruz. Artı tek bir oya talebimiz yok. Haksız artı tekbir oya talebimiz yok. Dönüyorsunuz yine binlerce bizi destekleyen vatandaşımız var. Aynı şekilde binlerce desteğini alan sayın bağımsız adayımız Kesimoğlu var. Bağımsız adayımızı destekleyen vatandaşlarımızda görecektir ki, empati yaparlarsa 248 oyla tam tersi bir sonuç çıksaydı büyük ihtimalle onlar da itiraz ederlerdi duruma. Çünkü neden bu kanunen bizim bir hakkımız. Biz de kanunen bu hak doğrultusunda müracaatlarımızı yaptık İlçe Seçim Kurulu'na. Bundan sonra artık İlçe Seçim Kurulu'muzun vereceği kararı hep beraber takipçisi olacağız, bekliyoruz. Ondan alacağımız her karar bizim başımızın üstünde, kanuna en ufak bir itirazınız olamaz. Bizim talebimiz 170 sandığın tekrar tek tek açılması, tek tek tüm oyların sayılması ve onun sonucunda da hiçbir vatandaşımızın oyunun heba olmaması. Hiçbir adayın da teşkilatlarında onu gönüldaşlarının da emeklilerinin, hayallerinin boşa gitmemesi, tek bir oy dahi olsa bile bu. Bunun mücadelesini ortaya koyduk. Bundan sonra artık hukuk ne derse boynumuz kıldan ince hepimiz için en hayırlısı neyse onun olmasını temenni ediyoruz. Şayet hukuk hayır oyları tekrar saymıyoruz derse başımızın üstünde. Saydı, orada tekrar bizim lehimize sonuç çıkmazsa başımızın üstüne ne yapacağız bize yakışan şu tüm vatandaşlarımıza yakışan şu kazanan adayımızı tebrik edip başarılar dileyeceğiz. Bu sükunetle devam etmesini istiyorum. Bu huzur içerisinde devam etmesini istiyorum. Hepiniz için en hayırlısı neyse onunla olmasını temenni ediyorum" dedi.

KESİMOĞLU: SANDIKLAR AÇILIRSA FARK ARTAR

Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, seçimi 248 oy farkla kazandığını, sandıklar açılırsa farkın açılacağını iddia etti. Kesimoğlu, "Seçimlerde Kırklareli halkı iradesini ortaya koydu. Sonuçlar ortada, gelişmeler itibariyle bir açıklama yapma gereği duydum. Bildiğiniz gibi bağımsız belediye başkanı olarak seçildim. Bu süreç içerisinde ilgisin sevgisini benden esirgemeyen değerli halkıma teşekkür ederim. Şimdi itirazlar olduğunu biliyorum. Elbette ki hak arayışı içinde olabilir hiç kimse emeklerini zayi edilmesini istemez. Kendisine verilen güveni oyları heba olmasını istemez, buna bende katılıyorum. Şimdi elimde yapılan seçimlerde ıslak imzalı 170 tane sandığa ilişkin tutanak var. Sandık kurulu başkanı ve üyeleri, hepsi burada örnekleri var. Her biri tek tek ıslak imzalı. Bu tutanaklar İlçe Seçim Kurulu'nda toplanarak sonuca göre 248 farkla, Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı kazanmış oluyorum. Şimdi görüyorum ki bu başarıyı hazmedemeyen güçler yargıyı iktidarın ve devletin gücüyle etkilemeye çalışıyor. Bunun doğru olmadığını sizin aracılığınızla paylaşmak istiyorum. Halkın iradesi ortada. Yargı kararını vermiştir. Buna saygı duyulması gerekli "dedi.

'BENİM BİN 500 ÜZERİNDE İPTAL EDİLEN OYUM VAR'

Kesimoğlu, kendisinin de geçersiz sayılan bin 500 oyunun olduğunu ifade ederek, "Bütün sandıkların açılmasına ilişkin bir itiraz söz konusudur. Elbette ki itirazlarına saygı duyuyorum. Bütün sandıklar yeniden açılabilir. Ancak orada görülecek ki, sadece bağımsız adayın oyları yüksektir. Bu 248 oy farkının üzerinde daha fazla oy çıkacaktır. Yani fark açılacaktır. Çünkü ben biliyorum ki, karışıklıklar söz konusu. Bağımsız Türkiye Partisi'ni görmekte problemi olan seçmenlerimiz, 'bağımsız' kelimesini görüp bağımsız adaya oy verdiklerini sanarak tercihlerini o doğrultuda yaptılar, 1243 seçmen. Ben biliyorum ki benim bin 500'yüzün üzerinde iptal edilen oyum var. Geçersiz sayılan oyum var. Kaldı ki bunlar hepsi bağımsıza ayrılmış bölüme vurulmuş tercih mühürleridir. Hukuku da bir kenara bırakalım, bir adalet vardır. Yani orada tercih, Mehmet Siyam Kesimoğlu'nadır. Bu hesapla yaklaşık 2 bin 500 şahsıma verilen oy geçersiz sayılmıştır. ama işin adalet boyutuna bakarsak Kırklareli halkı ciddi ve ezici bir çoğunlukla belediye bakanlığı makamı için şahsımı uygun görmüştür. Bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu uygun görmüştür. Herkes hak arama hakkına ama herkes eşit koşullarda hak arama hakkına sahiptir" şeklinde konuştu.

Kırklareli Cumhur İttifakı Adayı, Kırklareli\'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti 2
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli Cumhur İttifakı Adayı, Kırklareli'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement