Kırklareli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kırklareli\'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90.yıldönümü, Kırklareli'de coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü, Kırklareli'de coşkuyla kutlandı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" dedi.

Kırklareli Vilayet Meydanı'nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet'in 90. yılı kutlama törenleri, ilk olarak Vali Yaman'ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Vilayet Meydanı'nda devam eden kutlamalarda Vali Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tören alanında bulunan öğrencilerin, vatandaşların bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden kutlama töreni, Vali Yaman'ın konuşması ile sürdü. Vali Yaman konuşmasında, millete eşsiz bir armağan olan Cumhuriyet'in 90. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, "Bu bayram hepimize kutlu olsun. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, büyük bir milletin, yurdumuzun her köşesini sulayan kanların bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür" şeklinde konuştu.

Vali Yaman'ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi ve şiirler ile kutlama programı devam etti. Tören, okulların, sivil toplum kuruluşları ve askerlerin tören geçişi ile protokolü selamlaması ile son buldu.

Düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman'ın yanı sıra; AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve Kırklarelililer katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, turizm temsilcilerini iftar yemeğinde buluşturdu
    11:17 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, turizm temsilcilerini iftar yemeğinde buluşturdu

    AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, düzenlediği iftar yemeğiyle kentin turizm temsilcilerini bir araya getirdi. Yazmacı, düzenlediği Turizm Paydaşları Ortak Akıl Buluşması iftar programıyla kentte turizm alanında hizmet veren 120 işletmeci, STK ve kurum temsilcilerini aynı sofrada buluşturdu. Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini artırmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

  • Edirne'de 38 düzensiz göçmen yakalandı
    11:16 Edirne'de 38 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de güvenlik güçleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır, Afganistan ve Pakistan uyruklu 38 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Bilecik'te Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılığa Karşı Uyarıyor
    11:16 Bilecik'te Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılığa Karşı Uyarıyor

    Bilecik'te Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Kanmayın Dolandırıcılık Mağduru Olmayın' projesi kapsamında vatandaşları dolandırıcılığa karşı bilgilendiriyor. Beşiktaş Mahallesi Pazar alanı, 4 adet işyeri ve bir kıraathane ziyaret edilerek 62 vatandaş bilgilendirildi.

  • Bilecik'te 2 yıl hapis cezası ile aranan zehir taciri tutuklandı
    11:16 Bilecik'te 2 yıl hapis cezası ile aranan zehir taciri tutuklandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 2 yıl hapis cezasıyla aranan bir zehir taciri yakalandı ve cezaevine teslim edildi.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kitap kurtlarına ödüllerini takdim etti
    11:16 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kitap kurtlarına ödüllerini takdim etti

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan kitapseverlere ödüllerini verdi. Vali Aygöl, kitap kurtlarıyla bir araya gelerek kitap ve kütüphane bilinci hakkında sohbet etti. Ayrıca, Bilecik'te ve ilçelerde yapımı devam eden ve tamamlanan kütüphaneler hakkında bilgi aldı. En çok kitap okuyan okurlara ödülleri takdim edildi.

  • Bilecik'teki minik öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı
    11:16 Bilecik'teki minik öğrenciler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik Müftülüğüne bağlı Yediler 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Filistin'deki çocuklar için bağışladı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek veren minikler, herkese örnek oldu.

  • KADES'e 400 bin 419 kadın ihbarı: Her 1,5 dakikada bir kadın şiddet görüyor
    11:16 KADES'e 400 bin 419 kadın ihbarı: Her 1,5 dakikada bir kadın şiddet görüyor

    Emniyet Genel Müdürlüğünün faaliyet raporuna göre 2023 yılında KADES'e 400 bin 419 kadın ihbarda bulunmasını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, 'Günde bin 97, saatte 45 kadın şiddeti ihbar etmiş. Yani her 1,5 dakikada bir kadın şiddet gördüğü için KADES uygulamasını kullanmış. Bu rakam 2023 yılında 400 bin 419 olarak kayıtlara geçmiş. İktidar şiddete karşı önlem almak yerine İstanbul Sözleşmesinden çıkıyor' dedi.

  • Mardin'de Silahlı ve Bıçaklı Kavga: 2 Tutuklama
    11:16 Mardin'de Silahlı ve Bıçaklı Kavga: 2 Tutuklama

    Mardin'in Artuklu ilçesinde aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan sözlü tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Olaya karışan 4 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirildi. F.A. ve H.A. adlı şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecik'in Bozüyük ilçesinde aranan şüpheli tutuklandı
    11:15 Bilecik'in Bozüyük ilçesinde aranan şüpheli tutuklandı

    Bozüyük İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından aranan bir şüpheli, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı. Şüpheli, 3 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranıyordu ve Bilecik M tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi.

  • Çukurova Üniversitesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Can Kızgındemir'in Fotoğraf Sergisi Açıldı
    11:15 Çukurova Üniversitesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Can Kızgındemir'in Fotoğraf Sergisi Açıldı

    Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Can Kızgındemir'in uzun pozlama tekniği ile oluşturduğu ilk kişisel fotoğraf sergisi, Adana Ressamlar Derneği Kaman Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide, uzun pozlama tekniği kullanılan 20 fotoğraf sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kızgındemir, açılışta yaptığı konuşmada, serginin sadece kendi çabalarının ürünü olmadığını belirtti ve desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti. Sergi, 4 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Bilecik'te Kaçak Göç Operasyonu: 6 Şahıs Yakalandı
    11:15 Bilecik'te Kaçak Göç Operasyonu: 6 Şahıs Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, yurda kaçak yollardan giren ve vize süresini ihlal eden 6 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar sınır dışı edilmek üzere Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.


Advertisement