Kırklareli'de Darbe Girişimi Davası - İlk Celse Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Darbe Girişimi Davası - İlk Celse Sona Erdi

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55.

29.11.2017 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 2'si tutuksuz 15 eski askeri personelin yargılandığı davada, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya esasa ilişkin mütalaasını verdi.

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, talimatla alınan tanık ifadeleri ile mahkemeye gelen belgelerin okunmasının ardından, sanık ve avukatlar savunmalarını tamamladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, esasa ilişkin mütalaasında, tutuklu sanıklar Güngör Gündoğdu, Ahmet Şahin, Ahmet Bulutlu, Eyyup Hemedan, Emin Aksu'nun üzerine atılı suçun vasıf değiştirme ihtimali, mevcut delil durumu, tutuklu kaldıkları süre göz önüne alındığında sanıkların adli kontrol şartı ile tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Kaya, ayrıca Gündoğdu, Şahin, Bulutlu, Hemedan, Aksu ile tutuksuz sanıklar, S.S. ve O.N.Y. hakkındaki yargılama dosyasının bu dosyada tefrikine karar verilmesini istedi.

Kaya, tutuklu sanıklar, Bekir Koçak, Mehmet Emin Omur, İlker Birel, Dahi İbrahim Bilgiçataç, Gökhan Bayniş, Murat Erdoğan, Efendi Haspolat ve Şeref Taş'ın eylemlerine uyan "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

Sanık avukatları mahkemeden duruşmaya kısa bir süre ara vermesini talep ederken, aranın verilmesinin ardından tutuklu sanıklar avukatların bulunduğu bölüme gitti.

Bu esnada jandarma personeli ile Şeref Taş arasında sözlü tartışma yaşandı.

Duruşmanın ilk günkü celsesi sona erdi.

Kırklareli\'de Darbe Girişimi Davası - İlk Celse Sona Erdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Darbe Girişimi Davası - İlk Celse Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement