Kırklareli'de Kadın Çiftçi Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Kadın Çiftçi Günü Etkinliği

Kırklareli\'de Kadın Çiftçi Günü Etkinliği

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı Sislioba köyünde, Dünya Kadın Çiftçi Günü münasebetiyle kadın çiftçiye yönelik düzenlenen etkinlikte, köylüler sağlık taramasından geçirildi.

16.10.2017 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sislioba köyünde, Dünya Kadın Çiftçi Günü münasebetiyle kadın çiftçiye yönelik düzenlenen etkinlikte, köylüler sağlık taramasından geçirildi.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Dünya Kadın Çiftçi Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlik, Demirköy Kaymakam Vekili Elif Türkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Demirköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Burcu Karadağ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yardımcısı Funda Eylem Özel, Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli, Sislioba köyünün girişimci kadınları ve köylülerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, kadın çiftçiye yönelik yapılan desteklemeleri anlattı. Sislioba'nın sınır köy olması sebebiyle ulaşım sıkıntısı ve geçim kaynaklarının kısıtlı olduğunu hatırlatan Ortan, "Hayvan varlığı oldukça az olan orman köyüdür. Köyün girişimci kadınları ormandan elde ettikleri çilek, böğürtlen ile reçeller yapmakta, az sayıdaki hayvanlarından elde ettikleri yumurta ve süt ile tarhana, kuskus, erişte gibi kışlık ürünler yapıp satarak ailelerinin geçimlerini sağlamaya çalışmaktadır" dedi.

Köyün girişimci kadınlarından olan ve arıcılık yapan Leyla Eltemur ise, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, köydeki girişimci kadın çiftçinin sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu. Öğretim Görevlisi Ali Çakır'ın "Kırsal Turizm" Konulu söyleşisi ile devam eden program, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin Sislioba köyünde yaşayanları sağlık taramasından geçirmesiyle devam etti. Sislioba köyü girişimci kadınlarının hazırladığı yöresel yemek ikramı ve yöresel ürünler tanıtımı ile etkinlik son buldu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Kadın Çiftçi Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement