Kırklareli'de Simülasyon Aracının Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Simülasyon Aracının Önemi Anlatıldı

Kırklareli\'de Simülasyon Aracının Önemi Anlatıldı

Kırklareli polisi, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlattı.

11.11.2013 14:09  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, "Kırklareli Emniyet Kemeri Takıyor" projesi kapsamında simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlattı.

Kırklareli Vilayet Meydanı'nda tanıtımı gerçekleştirilen "Kırklareli Emniyet Kemeri Takıyor" projesi kapsamında simülasyon aracına binen trafik polisi ve jandarma eri, emniyet kemeri takmayarak aracın 10 kilometre hızla giderken takla atması durumunda nasıl bir etki olacağını ve emniyet kemeri takılı iken nasıl bir etki oluşturacağını uygulamalı olarak gösterdi.

VALİ YAMAN: "AMAN BİR ŞEY OLMASIN"

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman simülasyon aracının kontrol panelini alarak aracı 10 kilometre hızla 360 derece döndürdü. Araç içinde bulunan polis ve jandarma eri emniyet kemeri takmaması sonucu aracın içinde sağa sola savrulurken, Vali Yaman İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş'a "Aracın içinde bulunan polisimiz ve jandarma erimiz yaralanmasın, boyunlarına dikkat etsinler" dedi. Simülasyon aracını kontrol eden Vali Yaman ve İl Emniyet Müdürü Aktaş aracın içinde bulunanların zarar görmemesi için simülasyonu kısa sürdürdü.

Simülasyon görevlisi, emniyet kemerinin trafikte ne kadar önemli olduğunun vurgulanmasının en çarpıcı örneği olan simülasyon aracıyla 10 kilometre hızla gidilmesi halinde bile emniyet kemeri takılmaması halinde aracın kaza anında attığı taklalarla ne hale gelindiğinin gösterildiğini dile getirdi.

TOPLUM DESTEKLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE BALON

Vilayet Meydanı'ndaki simülasyon aracını izlemeye gelen minik öğrencilere Kırklareli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından üzerinde, "Emniyet kemeri hayat kurtarır" gibi emniyet kemerinin önemini belirten yazılar yazan balon dağıtıldı.

13 Kasım Çarşamba gününe kadar Vilayet Meydanı'nda bulunacak olan simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemeri takılmaması durumunda kaza anında neler yaşanabileceği anlatılacak. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Simülasyon Aracının Önemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement