Kırklareli-İstanbul'da Pazar Kapandı, 1000 Hindi Elinde Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli-İstanbul'da Pazar Kapandı, 1000 Hindi Elinde Kaldı

İstanbul'da pazar kapandı, 1000 hindi elinde kaldıKIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde eşinin aldığı kadın girişimci kredisiyle çadırda bin kadar hindi yetiştiren Tuncay Mutlu, İstanbul'da hindi pazarlarının kapatılmasının ardından hindilerin elinde kaldığını belirterek, İstanbul'daki tüm...

30.12.2017 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da pazar kapandı, 1000 hindi elinde kaldı

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde eşinin aldığı kadın girişimci kredisiyle çadırda bin kadar hindi yetiştiren Tuncay Mutlu, İstanbul'da hindi pazarlarının kapatılmasının ardından hindilerin elinde kaldığını belirterek, İstanbul'daki tüm pazarlar kapatıldı, hindiler elimde kaldı. Kredimi ödeyemezsem ipotekli evim, elimden gidecek dedi.

Lüleburgaz'a bağlı Ceylanköy'de oturan Tuncay ve Çiğdem Mutlu çifti, kamudan 2008 yılında emekli olduktan sonra beraber hayvancılık yapmaya başladı. Çiğdem Mutlu, geçen Haziran ayında 'kadın girişimci kredisi' kullanarak yaklaşık 250 metrekarelik çadırda hindi yetiştirdi. Hayvan sayısı bine kadar çıkan çiftlikte Çiğdem ve eşi Tuncay Mutlu yılbaşı öncesinde İstanbul'daki pazarlarda hindileri satmak istedi. Bunun için Tuncay Mutlu, Halkalı hindi pazarının kapatıldığını öğrenerek Başakşehir Belediye Başkanlığı'na satış izni için başvuru yaptı. iddiaya göre belediye yetkilileri, İstanbul'da hindi pazarlarının kapatıldığını ve satışının yapılmadığı cevabını verdi.

Hayvan yetiştiricisi Tuncay Mutlu, hindi satışlarının çok olduğu yılbaşında döneminde bin kadar hindi ile ortada kaldığını öne sürdü. Uzak pazarlara TIR'la hindi götürmek istediğinde hayvanların dorsede telef olduğunu ifade eden Mutlu, Eşim kadın girişimci olarak çekmiş olduğu krediden dolayı hindi aldık. Ziraat Bankası'ndan eşime kadın girişimci olarak kredi verildi. Haziran ayında yavru bin 300 adet beslemek için hindi aldık. Tanesini 23 liradan aldık. Besledik bu hale getirdik. Hindiyi besledik, İstanbul'da Halkalı pazarı kalktığından dolayı, Başakşehir'e götürmek istedim. Bunun içinde Başakşehir Belediyesi'ne dilekçe yazdım. Başakşehir Belediyesi izin vermedi. Şu anda yetiştirdiğim 1000 adet hindiyi satamadım. Durumum kötü hindi parasını geri ödeyemeyeceğim. Bankadan çektiğim hindi parası karşılığında banka evimi ipotek etti. Hindi elimizde kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Devlet bize yardım etsin. Şu an tüm pazarlar kapatıldı. Toplu halde satacağım yer yok. 150 bin lira kredi çektim. Şu ana kadar 20-30 tane sattım. Üretici olarak şaşırdık ne yapacağımızı bilmiyoruz dedi.

'YEM FİYATI İKİ KATINA ÇIKTI'

Hindilerden önce yumurtalık tavuk yetiştirdiğini onunda yem parası arttığı için hindi üretmeye karar verdiğini anlatan Tuncay Mutlu, Haziran ayında hindi aldığımda yemin fiyatı 55 liraydı. Şu anda 85 liraya yükseldi. Buğday tonu bin 300 lira arpa bin 400 lira. Hedefim ülkeme faydalı üretici olmaktı. Bir ay içinde ödeyemezsem evime haciz gelecek. 138 bin lira bankaya 1 ay içinde ödemem gerekiyor. Sırbistan'dan et getiriliyor. Devlet kendi üreticisine sahip çıkmıyor. Bizim ürettiğimiz eti satın almıyor. Şimdi ben bu krediyi ödeyemezsem evim gidecek ne yapacağımı bilmiyorum. Devletten yardım bekliyorum şeklinde konuştu.

Kadın girişimci kredisiyle hindi üreten Çiğdem Mutlu da hindilerin yılbaşında dışında satılabileceğini ancak uygun pazar olmadığını kaydederek, Yılbaşında genelde iyi satış oluyor ancak sadece yılbaşına bağlı değiliz, uygun pazar olduğunda tümünü satmak istiyoruz dedi.

Kırklareli-İstanbul\'da Pazar Kapandı, 1000 Hindi Elinde Kaldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli-İstanbul'da Pazar Kapandı, 1000 Hindi Elinde Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement