Kırklareli'nde "Aile Okulu" Semineri - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde "Aile Okulu" Semineri

Kırklareli Müftülüğü tarafından din görevlileri ve eşlerine yönelik, "Aile Okulu" semineri verildi.

05.11.2017 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Müftülüğü tarafından din görevlileri ve eşlerine yönelik, "Aile Okulu" semineri verildi.

Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen seminerde, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Nurettin Muhtar Acar, "Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak" konusunda bilgiler verdi.

Müftü Hüseyin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, ailede huzurun çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de boşanma oranlarının yüzde 20'ye ulaştığını ifade eden Demirtaş, ailede huzur yönünde eksikler sonucu büyük oranda boşanmaların yaşandığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlerinden birinin halkı dini konularda aydınlatmak olduğunu aktaran Demirtaş, din hizmetlerinin yanı sıra milli birliği, beraberliği, dayanışmayı, kardeşliği meydana getirmek ve huzur oluşturulmasında da büyük rol oynadığını bildirdi.

Din görevlilerinin önce kendi ailelerinde huzursuzluk varsa huzuru sağlamaları, sonra o huzuru topluma yaymaları gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Üzerimizde çok büyük bir görev var. Öncelikle huzur bizim içimizde, ailemizde olması lazım ki ondan sonra bunun topluma anlatımını yapalım, örneğini ortaya koyalım. Onun için önce kendimizden başlamalıyız. Huzur çok önemli. Ülkemizde boşanma oranları yüzde 20'ye ulaştı. Yani bir çözülme ve bir kaos var. Dolayısıyla hücrede bir anarşi var. Hücrede anarşi olunca bünyeye yansıyor, daha sonra da bu şiddet şeklinde ailede gösteriliyor. Dünya ve ahiret saadeti neden sağlanmıyor, nerede problemler var. Bunları tespit edip çözmeliyiz."

Seminere, müftlük personeli ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde 'Aile Okulu' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement