Kırklareli'nde besicilere dış parazit ilacı dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde besicilere dış parazit ilacı dağıtıldı

Kırklareli\'nde besicilere dış parazit ilacı dağıtıldı

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri besicilere dış parazit ilacı dağıttı.

28.04.2022 09:09  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri besicilere dış parazit ilacı dağıttı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, parazitlerin bir canlının iç organlarına veya vücut yüzeyi üzerine yerleşip ondan faydalanan zararlılar olduğunu belirtti.

Hayvanın üzerinde veya derisinde yaşayan dış parazitlerin bir kısmı gözle görülebilirken bir kısmını görmenin mümkün olmadığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Hayvanlara zarar veren dış parazitler arasında kene, bit, tahtakurusu, pire, kan emen sinek ve uyuza sebep olan böcekleri sayabiliriz. Parazitlerin sebep olduğu hastalıklar sürü içerisinde hızlı yayılarak verim düşüklüğüne ve ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Parazitlerin neden olduğu bazı hastalıklar insan hayatını da tehdit etmektedir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ölümlere sebep olan parazit kaynaklı bir hastalıktır. Dış parazitlerle mücadele hayvan ve insan sağlığı için önem arz etmektedir."

Aksoy, bu kapsamda Pınarhisar ilçesinin Hacıfaklı, Kurudere, Çayırdere, Akören, Evciler, İslambeyli ve Yenice köylerinde ilaç dağıtımı yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde besicilere dış parazit ilacı dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi
    09:23 Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi

    Vezirköprü Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamında yenilendi. Proje sayesinde öğrencilere yeni alanlar oluşturuldu ve ev ortamına kavuşmaları sağlandı. Okul yönetimi, projenin uygulanmasında destek olan birimlere teşekkür etti ve eğitim anlayışlarının öğrenci odaklı olduğunu vurguladı.

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:18 Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Edirne'deki bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından merdiven boşluğunda mahsur kalan 2 yavru kedi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın söndürüldükten sonra duyulan kedi sesleri üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kedileri kurtardı. Kurtarılan yavru kediler ve anne kedi, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na götürüldü.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.


Advertisement