KIRKLARELİ - Longoz ormanlarındaki göller buz tuttu - Son Dakika
Güncel

KIRKLARELİ - Longoz ormanlarındaki göller buz tuttu

Kırklareli'nde kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük longoz ormanı içerisindeki göllerin yüzeyleri soğuk hava nedeniyle kısmen buz tuttu.

28.01.2022 09:44  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nde kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük longoz ormanı içerisindeki göllerin yüzeyleri soğuk hava nedeniyle kısmen buz tuttu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye düşmesiyle longoz ormanları içerisinde yer alan Hamam, Mert ve Erikli göllerinin büyük bir kısmı buzla kaplandı.

Buz tutan göllere inen kuşlar yürümekte ve yem bulmakta zorlandı. Bölgeye gelen ziyaretçiler kuşlara yem attı.

İçerisinde 5 göl, 544 çeşit bitki, 46 tür canlı, 25 cins sürüngen, 50 tür memeli, 30 çeşit tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı ve 219 çeşit kuş barındıran longoz ormanlarında güzel görüntüler oluştu.

AA ekibi donan gölleri havadan drone ile görüntüledi.

KIRKLARELİ - Longoz ormanlarındaki göller buz tuttu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KIRKLARELİ - Longoz ormanlarındaki göller buz tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.


Advertisement