Kırklareli'nde Zaferin 102. Yıl Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde Zaferin 102. Yıl Coşkusu

Orkestra Şefliğini Orhan Şallıel'in üstlendiği Kırklareli Belediyesi Oda Orkestrasının solistleri Alper Şakalar, İrem Sağer, Emrah Uçar ve Başak Tatlıbal sahneledikleri performans ile ayakta alkışlandılar.

20.03.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

200 Konutlar Mevkiinde bulunan Ali Üstündağ Tesislerinde gerçekleştirilen konser programına katılan vatandaşlar Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşını söyleyerek, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümünü coşkuyla kutladılar.

Konsere katılan vatandaşlar, dağıtılan Türk Bayrakları ile birlikte Oda Orkestrası tarafından seslendirilen şarkılara eşlik ederek Kırklareli'nin en büyük korosunu oluşturdular.

Hazırlanan programda yer alan zeybek dansı ve ''Cumhuriyeti Biz Kurduk'' görseli katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Program sonunda Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu sahneye çıkarak Kırklareli Belediyesi Oda Orkestrası ile birlikte İzmir Marşı ile 10'uncu Yıl Marşını seslendirdi.

Konserin sonunda Kırklarelili vatandaşlara hitap eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "Hep birlikte muhteşem bir gece geçirdik. Sanatçı dostlarımızın hepsine huzurlarınızda teşekkür etmeyi keyifli bir görev kabul ediyorum. Bu sahneden o kadar güzel gözüküyorsunuz ki, alkışların en güzelini sizler hak ediyorsunuz. Bu akşam bir ilki gerçekleştirdik. Kırklareli Belediyesi Oda Orkestrası adı altında bir grup oluşturduk. Bundan sonra sık sık bizlerle beraber olacaklar. Hava biraz soğuk ancak bu gece sanatçı dostlarımız tarafından sahnelenen performans başta olmak üzere günün anlam ve önemi içimizi ısıtan en önemli faktörler oldular. Bundan tam 102 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ki Türk ordusu, 7 düvele 'Dur!' dedi. 'Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum' sözünün gerekliliklerini yerine getirdiler. 366 tane Kırklarelili yurttaşımız Çanakkale'de, vatan topraklarında yaşamlarını yitirdiler. Birçok kaybımız var, gazilerimiz var. Gazilerimizde bu akşam bizleri yalnız bırakmadılar. Gazilerimizin hepsine sağlık ve şifa diliyoruz. Onlar bu memleket için kanlarını döktüler, onlar alkışların en güzelini hak ediyorlar. Şehitleri bağrımıza bastık ve Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Çanakkale Zaferi; Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin önsözü niteliğindedir. Bugün gururla yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temeli; Çanakkale'de atılmıştır. Bu güzel ülkeyi bizlere armağan eden Mustafa Kemal'e, nabzı 'Mustafa Kemal' diye atan binlerce insana selam olsun!" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde Zaferin 102. Yıl Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement