Kırklareli'nin Kültürü Kitaplaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nin Kültürü Kitaplaştırıldı

Kırklareli Belediyesi tarafından bastırılan "Kırklareli Mutfağı", "Kırklareli Manileri" ve "Kızanlara Kırklareli Bilmeceleri" kitaplarının tanıtımı yapıldı.

28.05.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediyesi tarafından bastırılan "Kırklareli Mutfağı", "Kırklareli Manileri" ve "Kızanlara Kırklareli Bilmeceleri" kitaplarının tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun makamında düzenlenen toplantıda, kitapların tanıtımı Kesimoğlu ve kitapların yazarı Trakya Kültür Araştırmacı Dr. Öğretim Üyesi Ali Çakır tarafından yapıldı.

Kesimoğlu, yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin, tarihi boyunca şahit oldugˆu göçler sebebiyle, sosyo-kültürel yapısında zengin çes¸itlilik gösteren bir kent olduğunu söyledi.

Kentin birçok kültürel kimliğinin iç içe yas¸andıgˆı uzun süreçler, yarattıgˆı çok sesliligˆi ve kültürel mozaigˆi günümüze kadar tas¸ıdığını ifade eden Kesimoğlu, bu nedenle kentin kültürünü kitaplaştırdıklarını dile getirdi.

Kitapların çok zengin içeriklerinin bulunduğuna dikkat çeken Kesimoğlu, "Kültürel yaşamımızın önemli bir parçasını yansıtan bu çalışmaları Kırklareli halkı ile buluşturmaktan dolayı çok mutluyum. Bu değerli çalışmaları hazırlayan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Ali Çakır'a teşekkür ederim." dedi.

Çakır ise her yörenin olduğu gibi Kırklareli'nin de kendine özgü kültürel yaşamının olduğunu vurguladı.

Bu kültürel yaşam köyden kente göçlerle birlikte unutulmaya ve zamanla yok olmaya başladığına dikkat çeken Çakır, şöyle devam etti:

"Somut olmayan kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması Trakya kültürümüzün yaşatılması adına çok önemlidir. Bunu sağlayabilmek için köylerimizi gezerek saha araştırmaları yaptım. Yaptığım araştırmaları da kitaplaştırdım. Eskilerin dediği gibi söz uçar, yazı kalır. Trakya sevdalısı olarak gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kitapların basımını gerçekleştirerek Kırklarelililerle buluşturan Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlun'a teşekkür ediyorum. Kitapları temin etmek isteyenler belediye ile iletişime geçebilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nin Kültürü Kitaplaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement