Kırkpınar'da Başpehlivanlar Altın Kemer İçin Çayıra Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar'da Başpehlivanlar Altın Kemer İçin Çayıra Çıkıyor

Kırkpınar\'da Başpehlivanlar Altın Kemer İçin Çayıra Çıkıyor

656'ncı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 3'üncü ve final gününde ilk 8'e kalan başpehlivanlar, altın kemerin yeni sahibi olabilmek için kıyasıya mücadele verecek.

16.07.2017 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

656'ncı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 3'üncü ve final gününde ilk 8'e kalan başpehlivanlar, altın kemerin yeni sahibi olabilmek için kıyasıya mücadele verecek.

Sarayiçi Er Meydanı'nda geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, 3'üncü turda karşılaştığı İsmail Balaban'a yaklaşık 1.5 saat süren güreşin ardından yenilerek Kırkpınar'a erken veda etti. Kırkpınar'ın favori başpehlivanlarından Mehmet Yeşilyeşil'de yine 3'üncü turda Hamza Köseoğlu'na yenilerek güreşlere veda etti.

Dünkü güreşlerin ardından ilk 8'e kalan başpehlivanlar, bugün altın kemere ulaşmak Er Meydanı'na çıkacak. Çayıra çıkacak olan İsmail Balaban, Orhan Okulu, Salih Erinç, Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu ve Şaban Yılmaz altın kemerin yeni sahibi olmak için mücadele edecek.

8 başpehlivanın kuraları saat 13.00 sıralarında çekilecek, böylece eşleşmeler belli olacak.

ALİ GÜRBÜZ YİNE İDDİALI

Başpehlivanlığın en büyük adaylarından biri olan Ali Gürbüz, dünkü güreşlerde oldukça zorlandı. 2011-2012 yıllarının başpehlivanı Ali Gürbüz, ilk turda Onur Balcı'yı, ikinci turda Serhat Gökmen'i, üçüncü turda ise Fatih Akkoyun'u geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

BAŞPEHLİVANIN ÖDÜLÜ 42 BİN LİRA

Geçen yıl 40 bin lira olan başpehlivanlık ödülü 42 bin liraya çıkarıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan pehlivana 26 bin, üçüncülere ise 13 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca 14 kategoride yapılacak güreşlerin birincilerine altın, ikincilerine gümüş, üçüncülerine bronz madalya, Organizasyon Komitesinde seçilecek en iyi peşrev yapan ilk üç pehlivana ise altın, gümüş, bronz madalya verilecek. Edirne Belediyesi, bu yıl 14 kategoride dereceye giren pehlivanlara toplam 238 bin liralık para ödülü dağıtacak.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırkpınar'da Başpehlivanlar Altın Kemer İçin Çayıra Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement