Kırkpınar'da Rekor Katılım Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar'da Rekor Katılım Bekleniyor

Kırkpınar\'da Rekor Katılım Bekleniyor

EDİRNE'de bu yıl 656'ıncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında açıklamalarda bulunan Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, "Rekor bir katılım bekliyoruz.

12.07.2017 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de bu yıl 656'ıncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında açıklamalarda bulunan Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, "Rekor bir katılım bekliyoruz. Güreşçilerin sayısı, 2000'e ulaşacak" dedi.

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için pehlivanlar, kayıtlarını yaptırmaya başladı. 14 boy için kayıtlar, Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mimar Sinan Spor Salonu'nda sabah saatlerinden itibaren sıraya girdier. Önceki yıl katılan pehlivan sayısının 1959 olduğunu hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, 62 başpehlivanın kayıt yaptırmasının beklendiğini vurgularken şunları söyledi:

"Çok fazla talep var. Katılımın en üst düzeyde olacağını düşünüyoruz. Milli sporcularımız, şampiyon olmuş sporcularımız hatta Taha Akgül dahil burada bizimle olmak istiyor. Taha Akgül dünyanın başpehlivanı. İnşallah kendisi minderde bize daha çok madalyalar kazandıracak. O aşamada buraya gelmesini doğru bulmuyoruz. Yağlı güreşe çok büyük bir talep var. Örfümüz, adetimiz ve ata yadigarı sporumuz bizim. Biz de Güreş Federasyonu olarak hakkaniyet çerçevesinde en iyi şekilde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Birinci planda hakkı olanın hakkını teslim etmek. Amacımız bu inşallah bunu başarırız. En az hatayla bunu tamamlamak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde oldu. Sezon başlangıcından bu yöne kadar sürekli istişarelerde bulunduk. Hata her zaman olabilecek bir şey ama önemli olan bilinçli olmamızdır."

BAŞPEHLİVANLAR VE HAKEMLERDEN BAYRAK GÖSTERİSİ

Cumartesi günü 15 Temmuz nedeniyle başpehlivanlar ve hakemlerin bayraklı bir gösterisinin olacağını belirten Tahir Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kırkpınar, bu sene 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yıl dönümüne denk geliyor. Allah bir daha bu ülkenin başına böyle bir felaket yaşatmasın. Hiçbir zaman da bu tür hainlere teslim olmayacağız. 3000 tane de tişört yaptırdık. Üzerlerinde, 15 Temmuz şehitlerine minnettarız, yazısı olacak. Kırkpınar bandosu da gösterdiler yapacak."

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırkpınar'da Rekor Katılım Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement