Kırmızı Gibi Ödüller Markaların Yaratıcılığını Destekliyor" - Son Dakika
Ekonomi

Kırmızı Gibi Ödüller Markaların Yaratıcılığını Destekliyor"

Kırmızı Gibi Ödüller Markaların Yaratıcılığını Destekliyor"

Kuruluşunuzun pazarlama iletişim faaliyetlerinde yaratıcılık nasıl bir yer tutuyor, rol oynuyor?

02.09.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşunuzun pazarlama iletişim faaliyetlerinde yaratıcılık nasıl bir yer tutuyor, rol oynuyor?

Türkiye'nin en büyük kitap ve medya perakende şirketi olarak 20 yıldır her geçen gün büyüyor ve toplumun kültürel alışkanlıklarını artırmaya çalışıyoruz. Topluma sağladığımız ürünlere baktığınızda zaten işimizin 'olmazsa olmaz'ının yaratıcılık olduğunu görüyoruz. Kitap, aksesuarlar, oyuncaklar, oyunlar, müzik, film ve kırtasiye. Ürünlerimizin hepsi yaratıcı, hepsi hayal gücünü motive eden ürünler ve bunları yaratıcı olmayan bir pazarlama tekniğiyle kurgulamak imkansız.

Biz mu¨s¸terilerimizin ihtiyac¸larını gu¨nden gu¨ne daha iyi bir s¸ekilde kars¸ılamaya ve onları memnun etmeye çalışan bir kurumuz. D&R için su¨rekli daha iyi, daha u¨stu¨n olma, daha kaliteli ürünler sunmak kac¸ınılmaz bir durumdur. İşte burada yenilikçi ve yaratıcı düşünmek, yaratıcı pazarlama tekniklerini uygulamak devreye giriyor. Artık zaman, c¸agˆı yakalama degˆil c¸agˆ o¨tesine gec¸ebilme ve proaktif bir yaklas¸ım go¨sterme zamanıdır ve D&R bunu sagˆlamanın en etkin yolunun yaratıcılıgˆı sagˆlamak olduğuna inanan bir kurumdur.

Bizim için yaratıcılıkta amac¸ su¨rekli gelis¸meyi sagˆlamaktır. Bunu sağlayabilmek için de kurum ku¨ltu¨ru¨, kurum iklimi olus¸turmak, bireylerin yaratıcılıklarını kes¸fetmek ve degˆerlendirmek, yaratıcı personeli o¨du¨llendirmek ve yaratıcılıgˆı tes¸vik etmek gibi konulara önem veriyoruz. Biz, yaratıcı du¨s¸u¨nceyi gerc¸ekles¸tirecek olanın insan fakto¨ru¨ olduğuna inanıyoruz.

Kırmızı gibi reklamda yaratıcılığı destekleyen ve ödüllendiren organizasyonların sizce endüstriye katkısı var mı; neden?

Yaratıcılık ekonomik bu¨yu¨menin itici gu¨cu¨ haline gelmis¸tir. Du¨nyada bilgi c¸ok hızlı yayılmaktadır. Teknoloji ve bilginin bu denli hızlı gelis¸imi sonucu is¸letmeler "farklı olma- farkı yaratma" u¨zerinde odaklas¸malıdır. C¸u¨nku¨ u¨retilen yeni bilgiler yeni farklılas¸malar gerektirmektedir. Bu nedenle yaratıcılığın ve Kırmızı gibi reklamda yaratıcılığı destekleyen ve ödüllendiren organizasyonların önemi yadsınamaz.

Kırmızı gibi ödüller bir çok sektörde bir çok markanın yaratıcı olmasını desteklemekte ve bu ödüllerin iletişimini yaparak geniş kitlelere duyurmaktadır. Bu da sektörde ciddi bir etkileşim oluşturmakta, farklı sektörlerin ve firmaların da bu konuya özenerek üretimi yaratıcı hale getirmesini sağlamaktadır.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Kırmızı Gibi Ödüller Markaların Yaratıcılığını Destekliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement