Kırmızı kategorideki Aksaray'da ziraatçılar köylerde denetim yapıyor - Son Dakika
Sağlık

Kırmızı kategorideki Aksaray'da ziraatçılar köylerde denetim yapıyor

- Kırmızı kategorideki Aksaray'da ziraatçılar köylerde denetim yapıyor Korona virüs (Covid-19) denetimleri kapsamında yüksek riskli kırmızı kategoride yer alan Aksaray'da tüm resmi kurum ve kuruluşlarla görevli personel denetim ve bilgilendirme çalışması yaparken, Ziraat Odası Başkanlığında...

20.03.2021 14:29  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kırmızı kategorideki Aksaray'da ziraatçılar köylerde denetim yapıyor

AKSARAY - Korona virüs (Covid-19) denetimleri kapsamında yüksek riskli kırmızı kategoride yer alan Aksaray'da tüm resmi kurum ve kuruluşlarla görevli personel denetim ve bilgilendirme çalışması yaparken, Ziraat Odası Başkanlığında görevli ziraat mühendisleri de tarım şehri olan kentte üretimin durmaması için köy köy gezerek üreticileri bilgilendiriyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yüksek riskli iller haritasında kırmızı kategoride yer alan Aksaray'da Vali Hamza Aydoğdu tarafından başlatılan "Devlet millet el ele, virüsle mücadele" çalışmaları kapsamında kent genelinde etkin bir mücadele yürütülüyor. Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı kentte Ziraat Odası Başkanlığında görevli ziraat mühendisleri de üretimin durmaması için köy köy gezerek korona virüsle mücadele kapsamında denetim ve bilgilendirme çalışması yapıyor. Sokaklardan caddelere, evlerden ahırlara kadar giren ziraat mühendisleri maske, mesafe ve hijyen denetiminin yanı sıra korona virüsle ilgili bilinçlendirme çalışması yaparak HES kodu sorguluyor.

"İnsanları doyurabilmek için tarımın durmaması lazım"

Üretimin durmaması gerektiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Tarım şehri olan Aksaray'da ziraat odasının tarım danışmanları her zaman sahada. Tarımla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Dünyayı saran bu Covid-19 ile ilgili de ilimizde son günlerde yüksek olmasından dolayı ziraat mühendisi ekibimiz virüs ile ilgili hem denetim yapıyor hem maske dağıtıyor hem de denetim yapıyor. Tarımın durmaması lazım, durmaması için de üreticilerimizi elimizden geldiği kadar bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ben buradan üreticilerimizden şunu rica etmek istiyorum. İşimiz olmadıkça Aksaray'a kesinlikle gelmeyelim. İşimiz olduğunda da 1 kişi gelelim ve nokta atışı olarak işimizin olduğu yerde bitirip gidelim. Tarımın durmaması lazım, ülkemizi, insanlığı doyurabilmek için, gıdayı üretebilmek için tarımın durmaması lazım" dedi.

Denetimlerden memnun olan köy halkı ise ekiplere teşekkür ederek denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kırmızı kategorideki Aksaray\'da ziraatçılar köylerde denetim yapıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Kırmızı kategorideki Aksaray'da ziraatçılar köylerde denetim yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement