Kırmızı listede aranan terörist etkisiz hale getirildi - Son Dakika
Güncel

Kırmızı listede aranan terörist etkisiz hale getirildi

Kırmızı listede aranan terörist etkisiz hale getirildi

IRAK'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde Ağustos ayında MİT ve TSK'nın ortak operasyonunda etkisiz hale getirilen PKK'lı 'Tekoşer Zagros' kod adlı Müsluh Ike'nin kırmızı kategoride arandığı ortaya çıktı.

04.11.2019 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IRAK'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde Ağustos ayında MİT ve TSK'nın ortak operasyonunda etkisiz hale getirilen PKK'lı 'Tekoşer Zagros' kod adlı Müsluh Ike'nin kırmızı kategoride arandığı ortaya çıktı.

MİT ve TSK'nın Ağustos 2019'da Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlediği ortak operasyonda, PKK'lı Müsluh Ike, etkisiz hale getirildi. Hava harekatında etkisiz hale getirilen 46 yaşındaki 'Tekoşer Zagros' kod adlı teröristin, kırmızı kategoride arandığı belirlendi. Müsluh Ike'nin, 1990'lı yıllarda örgüte katıldığı, Şemdinli ve Çukurca'da gerçekleştirilen birçok eylemin azmettiricisi olduğu belirlendi. Hakurk alan sorumlusu iken Abbas Kod Duran Kalkan'dan eğitim aldıktan sonra 2019 yılı itibarıyla Metina alan sorumluluğuna getirilen Müsluh Ike, kırmızı kategoride aranıyordu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırmızı listede aranan terörist etkisiz hale getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement