Kırmızı Listeki PKK'lı Terörist, Bitlis'te Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Kırmızı Listeki PKK'lı Terörist, Bitlis'te Öldürüldü

Kırmızı Listeki PKK\'lı Terörist, Bitlis\'te Öldürüldü

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Aranan Terörist Listesi'nde 'Kırmızı' kategoride yer alan 'Welat Gever' kod adlı Sefer Açar'ın güvenlik güçlerinin Bitlis'te düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

12.07.2018 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Aranan Terörist Listesi'nde 'Kırmızı' kategoride yer alan 'Welat Gever' kod adlı Sefer Açar'ın güvenlik güçlerinin Bitlis'te düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, 9 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Koçyiğit köyü bölgesinde 28 Haziran 2018 tarihinde Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonda,  Arananlar Terörist Listesi'nde 'Kırmızı' kategoride yer alan PKK/KCK terör örgütünün sözde Garzan Eyaleti sorumlusu 'Welat Gever' kod adlı Sefer Açar'ın da bulunduğu 10 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

20 YIL SONRA ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMI ALINDI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle denildi:

"Etkisiz hale getirilen Sefer Açar,1998 yılında Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde Sikorsky tipi helikopterin PKK terör örgütü mensupları tarafından düşürülmesi sonucu 15 şehidin verildiği terör saldırısının faili olup 20 yıl sonra etkisiz hale getirilmiştir. Kırmızı kategoride aranan 'Welat Gever' kod adlı Sefer Açar'ın üzerinden çıkan 1998 yılında tedavülde olan 500.000 TL paranın üzerinde 'herkoda düşürülen helikopterin Pilotun Parasıdır 11-27-1998' şeklinde not alındığı tespit edilmiştir. 27 Kasım 1998 tarihinde Irak'ın kuzeyinde operasyon esnasında  Sikorsky tipi Jandarma helikopterinin PKK terör örgütü mensupları tarafından düşürülmesi sonucu 15 şehidin verildiği; (Jandarma Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk, Jandarma Pilot Üsteğmen Oğuz Kılıç,  Jandarma Asteğmen Gökhan Köse,  Jandarma Astsubay Üstçavuş Mithat Akça, Uzman Çavuş Mustafa Duman, Jandarma Çavuş Savaş Gürel, Jandarma Çavuş Ömer Kızılkaya, J.Er Erol Kıvrak, J.Er Yusuf Gölen, J.Er Yusuf Tanboğa, J.Er Şenol Özbay, J.Er İshak Sağlamlı, J.Er Levent Yabangülü, J.Er Emin Çelik, J.Er Ersin Akay isimli üç subay, bir astsubay ile onbir erbaş ve er, J.Er Engin Yaşar isimli bir er de yaralı) terör saldırısı sonucu olay bölgesinden alınan bu paranın, terörist 'Welat Gever' kod adlı Sefer Açar tarafından olayın hatırası olarak yaklaşık 20 yıldır saklandığı anlaşılmıştır. Sefer Açar isimli teröristin; 7 adet silahlı terör örgütüne üye olma, 1 adet kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 2 adet kasten öldürme, 5 adet devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, 1 adet tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirmek, 1 adet tesislere zarar verme, 1 adet Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme suçlarından dolayı toplam 18 suçtan arandığı tespit edildi.

Sefer Açar'ın da arasında bulunduğu 10 teröristin etkisiz hale getirilmesi ile 20 yıl önce gerçekleştirilen saldırıdaki 15 şehidin intikamı alınmış oldu."

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırmızı Listeki PKK'lı Terörist, Bitlis'te Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:43 Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara çam, sedir, badem ve ıhlamur türlerinden oluşan 350 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımına Yeşilyurt Kaymakam Vekili Murathan Cebeci de katıldı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
    14:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Çolakbayrakdar, her mahalle için ayrı projeler geliştirdiklerini ve bunları imkanlar ölçüsünde hayata geçirdiklerini belirtti. İlçenin her cadde ve sokağında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın gelecekte insanların yaşamak için can atacakları bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Programa MHP ve AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

  • Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    14:43 Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan seçim güvenliği toplantısında, seçimlerinin Karaman'da huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek değerlendirildi.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.


Advertisement