Kırsal Düşü" Adanalılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kırsal Düşü" Adanalılarla Buluştu

Kırsal Düşü" Adanalılarla Buluştu

Fotoğraf Sanatçısı Seçkin Yılmaz "Kırsal Düşü" kitabı ve sergisi ile Adana’lılarla buluştuSeçkin Yılmaz’ın Fotoğrafya Fotoğraf ve Sinema Derneği’ndeki sergi açılışı ve kitap imza gününe Fotoğrafya Başkanı Mehmet Köseli, Fotoğraf Sanatçısı Dr.

21.11.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf Sanatçısı Seçkin Yılmaz "Kırsal Düşü" kitabı ve sergisi ile Adana'lılarla buluştu

Seçkin Yılmaz'ın Fotoğrafya Fotoğraf ve Sinema Derneği'ndeki sergi açılışı ve kitap imza gününe Fotoğrafya Başkanı Mehmet Köseli, Fotoğraf Sanatçısı Dr. Sefa Ulukan, Çukurova Dostluk Kulübü Başkanı Fatih Tambay ve çok sayıda davetli katıldı.

Seçkin Yılmaz'ın 128 sayfadan oluşan "Kırsal Düşü" adlı kitabı Espas Sanat Kuram yayınlarından çıktı. Tasarımını mimar Tuğba Yalçın'ın gerçekleştirdiği kitabın danışmanlığını Orhan Cem Çetin yaptı. 128 sayfa olan kitapta, sanatçının 1999- 2016 yılları arasında çektiği 96 siyah beyaz fotoğraf bulunuyor.

"Dağlarım oyuldu, toprağım boğuldu" diyerek hikayesine başlayan Seçkin Yılmaz, Kırsal Düşü çalışmasında, anne ve babasının yaşadığı Dereköy'de 1999 yılından bu yana çektiği fotoğraflarla, çok kısa bir süre öncesine kadar bozulmadan gelen kırsal yaşantıyı, orada yaşayan insanların toprağa ve suya olan bağlılığını, inançları, geçmişi, yapıları, oyunları ve mutluluklarıyla anlatmak için zamana yayılmış bir rota çizerek bugün ani ve vurucu bir şekilde kaybedilmiş olan değerleri anlatıyor.

Sosyal ve ekonomik düzeni bozulan Dereköy, Adapazarı Bilecik yolu üzerinde, bölgede Doğançay HES projesinden etkilenen onlarca küçük köyden biri. Tek bir köy üzerinden izleniyor olsa da, Kırsal Düşü bugüne kadar su yüzüne çıkmamış ve çok benzer hikayeleri olan diğer kırsal yaşantılarına, dönüşümlerine ve tahribatlarına referans veriyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırsal Düşü' Adanalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement