Kırsal kalkınma için farkındalık eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

Kırsal kalkınma için farkındalık eğitimi

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin finanse ettiği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan "Çiftçilerin ve Gıda İşleyicilerinin IPARD Destekleri, AB Çevre ve Hijyen Standartları Konusunda Farkındalıklarının Artırılmasına Yönelik Teknik Destek Projesi"...

08.07.2019 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin finanse ettiği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan "Çiftçilerin ve Gıda İşleyicilerinin IPARD Destekleri, AB Çevre ve Hijyen Standartları Konusunda Farkındalıklarının Artırılmasına Yönelik Teknik Destek Projesi" kapsamında eğitim programı düzenlendi.

Latanya Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte 8 ilden gelen TKDK uzmanlarına, AB çevre ve hijyen standartları hakkında farkındalık eğitimi verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Proje Takım Lideri Nazan Maraş, projenin amacının Türkiye'deki çiftçi ve gıda işleyicilerinin, AB'nin gıda hijyeni, hayvan refahı ve çevre konularındaki standartlarına, Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) desteklerine ilişkin farkındalıklarının artırılması olduğunu söyledi.

Maraş, daha önceki eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Bu eğitimde de amacımız gıda güvenliği ve çevreyi korumaya yönelik AB ve Türkiye normlarını tartışmak ve eksiklerimizi öğrenerek, uygulamada yaşanan sıkıntıları tespit etmek. Ulusal ve AB çevre standartlarını sağlayarak, üretimin daha temiz ve sürdürülebilir olması mümkün." diye konuştu.

Eğitimlerle, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi ile uğraşan çiftçiler ile süt, kırmızı et, kanatlı eti, su ürünleri, meyve ve sebze işleme ve paketleme ile uğraşan işletmelere ulaşılması hedefleniyor.

Eğitimin son gününe çiftçiler ve gıda işleyicileri de katılacak.

Tarım ve gıda işletmelerinin gıda güvenliği koşullarına uygun çevre dostu üretimlerini sağlamak, ortak tarım politikası destekleme araçlarına uyumlarını geliştirmek için finansman sağlayan IPARD programı, 2007'de Türkiye'de "IPARD I" olarak uygulanmaya başladı. "IPARD II" ise 2014'ten bu yana 42 ilde uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında yürütülen faaliyetlerin önemli ayağını oluşturan, gıda hijyeni, çiğ süt kalitesi, çevre koruma ve hayvan refahı uygulamaları ile ilgili eğitimler daha önce Samsun, Şanlıurfa, Erzurum ve Manisa'da düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kırsal kalkınma için farkındalık eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement