Kırşehir'de 3 Bin Kişi "Gönül Elçisi" Oldu - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'de 3 Bin Kişi "Gönül Elçisi" Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" için Kırşehir'den 3 bin kişi kayıt yaptırdı.

29.03.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" için Kırşehir'den 3 bin kişi kayıt yaptırdı.

Vali Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak tarafından kentte yürütülen projenin tanıtımı için merkez ve ilçelerdeki tanıtım toplantıları devam ediyor.

Kaman Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Koruyucu Aile Komisyonu üyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü PDR Uzmanı İhsan Akeren, il genelinde 3 bin kişinin Gönül Elçileri Projesi için kayıt yaptırdığını söyledi.

Akeren, çeşitli nedenlerle ailesinin yanında kalamayan çocukların aile ortamında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunun yerine getirilmesini amaçlayan proje kapsamında, ücretli veya gönüllü statüdeki kişilerin, devlet denetiminde koruyucu aile olabildiklerini ifade etti.

Amaçlarının, çocukların karmaşık ve sorunlu dönemlerini atlatmalarına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Akeren, Kırşehir genelinde, 3 bin kişinin gönül elçisi olmak için müracaat ettiği, dokuz ailenin ise koruyucu ailelik yapmak istediğini aktardı.

Kevser Çakacak da çocukları iyi yetiştirmenin öncelikle anneler, babalar ve devletin görevi olduğunu vurgulayarak, "Bu projenin, büyüyerek buralara kadar gelmesi bizleri çok mutlu ediyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla sosyal hayatın güçlenmesine katkı yaparak, yarınların idarecilerinin, bürokratlarının, doktorlarının yetişeceği bu proje çok önemli" dedi.

Tanıtım toplantısına, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi ile, ilçede görev yapan bürokratların eşleri ve çok sayıda kişi katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'de 3 Bin Kişi 'Gönül Elçisi' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement