Kırşehir'de "bağımlılıkla mücadele" toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de "bağımlılıkla mücadele" toplantısı gerçekleştirildi

Kırşehir\'de "bağımlılıkla mücadele" toplantısı gerçekleştirildi

Kırşehir'de, İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

16.01.2020 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de, İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali İbrahim Akın, Kırşehir'de, uyuşturucu başta olmak üzere gençleri zehirleyen, sağlıklarını tehdit eden, bağımlılık yapan bütün maddelerle mücadele için etkin şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Türkiye'nin jeopolitik konumu itibarıyla birçok avantaja sahipken uyuşturucu konusunda transit geçiş noktası olarak kullanılmaya çalışıldığını ifade eden Akın, hem yurt içinde hem de yurt dışında terör örgütlerinin en önemli finans kaynaklarının başında gelen uyuşturucu konusunda önleyici çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Kırşehir'de de polis ve jandarma ekiplerinin uyuşturucuyla etkin mücadele yaptıklarını vurgulayan Vali Akın, 2019 yılında yapılan operasyonlarda bir seferde 64 kilogram eroin ve 110 bin kök Hint keneviri ele geçirildiğini dile getirdi.

Uyuşturucu ile mücadelede toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Vali Akın, şöyle konuştu:

"Bugün, İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak bağımlılıkla mücadele toplantıları düzenleniyor. Bu toplantıların eş zamanlı yapılmasındaki maksat, toplumun bu konuya dikkatini çekmek, hassasiyet göstermelerini istemek ve uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumda bir farkındalık yaratmaktır. İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan 'Uyuma Projesi'nin de cep telefonlarına indirilmesi önem taşımaktadır. Bu uygulama ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanması hedeflenmiştir."

Vali Akın, uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptıkları bu toplantılar ve eğitim çalışmalarıyla toplumun uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesini amaçladıklarına işaret ederek, kolluk kuvvetlerinin de uyuşturucu arzının önüne geçilmesi için önemli operasyonlar yaptığını, kararlı mücadelenin artarak dem edeceğini kaydetti.

Toplantıya, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Yardımcısı Ramazan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de 'bağımlılıkla mücadele' toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Personelleri Kapıları Çalıyor
    10:47 Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Personelleri Kapıları Çalıyor

    Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri, esnafların, özel bireylerin ve gazilerin kapılarını çalarak hediyelerini takdim etti. Vatandaşlar hediye karşısında mutluluk duyarak personellere teşekkür etti. Müdürlük, mutluluk paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı
    10:47 Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı

    Kocasinan Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 6 ton beyaz sertifikalı yeşil mercimek tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak çiftçilerin yanlarında olduklarını belirtti.

  • Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği
    10:46 Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği

    Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti, ilkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe büründü. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Dünya Miras Geçici Listesi'ne 2012 yılında dahil edilen antik kent, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapıyor. Aizanoi Antik Kenti, Efes, Bergama, Side gibi antik kentler ile çağdaş olan Aizanoi, 'İkinci Efes' olarak da nitelendiriliyor. Kütahya merkeze 50 kilometre uzaklıkta yer alan, yılda ortalama 60 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan bölgede her mevsim güzel görüntüler oluşuyor. İlkbahar güzellikleri ile şu sıralar fotoğraf çekmek isteyenlere eşsiz güzellikler sunuyor. İlkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe bürünen antik kent, havadan da görüntülendi.

  • Beşiktaş, 32 maçta 42 gol atarak en düşük gol sayısında kaldı
    10:46 Beşiktaş, 32 maçta 42 gol atarak en düşük gol sayısında kaldı

    Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 32 maçta rakip fileleri 42 kez havalandırdı. Siyah-beyazlılar, 32. haftalar dikkate alındığında 2006-2007 sezonundan sonra en düşük gol sayısında kaldı. Ayrıca yine bu sezon takımın başında yer alan 5 teknik direktör arasında en kötü gol ortalamasına sahip isim ise Fernando Santos oldu. Beşiktaş'ın golcü oyuncuları da uzun süredir suskun durumda.

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Ankara'da Mansur Yavaş, AKP adayını geride bıraktı
    10:46 Ankara'da Mansur Yavaş, AKP adayını geride bıraktı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un ilçelerde aldıkları oy oranları belli oldu. Yavaş, 25 ilçenin 20'sinde Altınok'u geride bıraktı.

  • Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları
    10:45 Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bayram sonrası yoğun temizlik çalışmaları yapıldı. Gölpazarı Belediyesi tarafından 9 günlük bayram tatili sonrası başlatılan detaylı temizlik çalışmaları ile sokaklar, caddeler temizleniyor. Gölpazarı'nda ana caddelerde bulunan yollar bol köpüklü sularla yıkanıyor. Ardından ise ilçe mezarlığında genel bakım yapılarak ot ve biçme işlemleri devam ediyor. Son olarak ise ilçe genelinde bulunan çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.


Advertisement