Kırşehir'de Dolu Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Dolu Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kırşehir'de dolu ve sağanak, tarım arazilerini ve kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

06.05.2018 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de dolu ve sağanak, tarım arazilerini ve kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

Kent genelinde etkili olan dolu ve sağanak, tarım arazilerine zarar verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Mucur'un Karova başta olmak üzere çevresindeki köylerde ekili alanlarda oluşan hasarın tespiti için ekiplerin çalışma başlattığını söyledi.

Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül de Savcılı Büyükoba ve Kurutlu köylerinde tarım arazilerinin zarar gördüğünü, köylerden yağış hakkında bilgi toplandığını aktardı.

Boztepe ilçesinde su göletinin taştığı, Akçekent'te ise ekili alanların zarar gördüğü öğrenildi.

Öte yandan kent merkezinde de cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, rögarlar taştı. Sürücüler zor anlar yaşarken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar çevredeki iş yerlerine sığındı. Yenice ve Kuşdilli Mahallelerinde bazı metruk binaları su bastı.

Yağış sonrası itfaiye ve temizlik ekipleri rögarları açarken, trafikte meydana gelen aksamalara da polis müdahale etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Dolu Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS Cihazlarda PlayStation Oyunları Oynanabilecek
    17:09 iOS Cihazlarda PlayStation Oyunları Oynanabilecek

    Apple'ın retro oyun emülatörlerine izin vermesiyle birlikte geliştiriciler, yeni bir emülatör olan Provenance sayesinde PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad'lere getirebilecek. Provenance emülatörü, Gameboy, Nintendo, Atari ve Sega oyunlarının yanı sıra PlayStation yapımlarını da oynatabilme özelliğine sahip. Bu gelişmeyle birlikte iOS platformu, oyun meraklılarının buluşma noktası haline gelebilir.

  • Bursa'da istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı
    17:08 Bursa'da istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde, şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan istinat duvarı, bir apartmanın üzerine devrilerek toprak kaymasına neden oldu. Olayda 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. Bina sakinleri tahliye edilirken, enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Bölgede incelemelerde bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, devletin tüm kurumlarıyla olay yerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'
    17:00 Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle'de istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili açıklama yaparak, sorumluların cezalandırılacağını belirtti.


Advertisement