Kırşehir'de Eğitim Yatırımları - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Eğitim Yatırımları

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, kent merkezinde bulunan iki okulun ekonomik ömrünü tamamlaması üzerine yıkılarak yenileneceğini bildirdi.

04.11.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, kent merkezinde bulunan iki okulun ekonomik ömrünü tamamlaması üzerine yıkılarak yenileneceğini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu binalarının eski deprem yönetmeliğine göre yapıldığını ve günün ihtiyaçlarına tam olarak cevap verememesi nedeniyle yenileneceğini aktardı.

Yıkılacak eski binaların yerine yapılması planlanan ve projelendirme aşamasında olan okulların, daha donanımlı, modern ve özgün bir mimariye sahip olacağını ve ihtiyaçları tam anlamıyla karşılayacağını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Ortaokulu, 9 bin metrekare kapalı alana, bin 800 metrekare oturum alanına, 36 dersliğe, 1 kütüphaneye, 2 laboratuvara, 1 görsel sanatlar atölyesine, 1 müzik dersliğine sahip olacak. Okulda ayrıca, mutfaklar, sığınak, spor salonu, çok amaçlı salon, ortak kullanım alanları bulunacak. Yenisini yapacağımız Cumhuriyet Ortaokulumuz bodrum, zemin ve 3 normal toplam 5 kat planlandı. Ortaokulunun ihalesi tamamlandı. Cumhuriyet İlkokulu ise 6 bin 470 metrekare inşaat alanı bulunuyor. 32 derslik, 1 beden eğitimi salonu, 1 çok amaçlı salonu, 1 sığınağı olacak. Ayrıca ilk okulumuzda fen laboratuvarı, resim dersliği, kantin, yemek salonu, destek eğitim odası, bilgisayar laboratuvarı, kütüphanesi, okul aile birliği salonu ve ortak kullanım alanlarına sahip olacak. İlkokulumuz bodrum, zemin ve 2 normal kat olarak toplam 4 kattan oluşacak. Proje çalışmaları kısa sürede tamamlanacak ilkokulun, ihale çalışmaları ile yapımına da başlanacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Eğitim Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement