Kırşehir'de "Erasmus Günleri" - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de "Erasmus Günleri"

Kırşehir\'de "Erasmus Günleri"

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumların yürüttükleri Erasmus projelerini tanıtmak ve bu projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Kırşehir'de "Erasmus Günleri" programı düzenlendi.

10.10.2019 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumların yürüttükleri Erasmus projelerini tanıtmak ve bu projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Kırşehir'de "Erasmus Günleri" programı düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda, 2016-2019 yılları arasında kentte yapılan Erasmus projeleri ve okulları videolu sunum yaptı.

Program da konuşan Vali İbrahim Akın, Erasmus gibi faydalı projelerin eğitime büyük katkı sağladığını, bu projelerin özellikle öğrenciler için çok daha faydalı olduğunu anımsattı.

Yabancıları tanımak, karşılıklı kültür alışverişi yapmak ve öğrencilerde oluşan öz güvenle projelerin değerinin daha da arttığını vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız projelerle tecrübe sahibi oluyor. Kendilerine güvenleri artıyor ve bu projeler kendilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Eğitimde marka kent olan, eğitim kalitesinin yüksek olduğu Kırşehir'de, fiziki mekan konusunda ülkemize oranla iyi bir konumdayız. Hem eğitim konusundaki donanımlarımız, hem derslik başına düşen öğrenci sayısı hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısına bakıldığında, ülkemizdeki ortalamanın üzerindeyiz. Eğitimde zirvede yer alan ilimizde hem pozisyonumuzu korumak hem de eğitim kalitemizi daha ilerilere taşıma gayretindeyiz. Eğitimde başarılar yakalamamızda emeği geçen okul idarecileri, öğretmen ve velilerimizin eğitimde daha ileri noktalara gidilmesi için ciddi gayret gösteriyorlar."

İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ise Erasmus projeleri ve kentteki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından bazı öğretmen ve idarecilere Vali Akın, ödül verdi. Erasmus Günleri kasamında yapılabilecek bazı projelerin de sunumu yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de 'Erasmus Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Bozdağ'da Kar Yağışı
    16:38 Denizli'de Bozdağ'da Kar Yağışı

    Denizli Kayak Merkezi'nin de bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki Bozdağ'da, öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü. Bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye geldi, fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.

  • Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor
    16:32 Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor

    Aksaray'da fırtına şehir merkezi ve karayollarında etkili oluyor. Fırtınanın etkisiyle poşetler havada uçuşurken, karayollarında yer yer toz bulutları oluşuyor, ağaçlar savruluyor.


Advertisement