Kırşehir'de Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, koyun ve keçilerde verimliliği artırmak amacıyla Kırşehir'de çiftçilere 120 koç dağıtılmasının planlandığını bildirdi.

12.11.2017 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, koyun ve keçilerde verimliliği artırmak amacıyla Kırşehir'de çiftçilere 120 koç dağıtılmasının planlandığını bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, verimliliğin arttırılması amacıyla 2013-2016 yılları arasında 189 koç dağıtılarak, toplam destek miktarının ise 212 bin 600 lira olduğunu aktardı.

2017 yılında ise dağıtımı yapılan 60 koçun desteğinin Kırşehir İl Özel İdare bütçesinden karşılandığını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen 100 bin liralık son destek ile birlikte 120 koçun dağıtılması planlanmaktadır. Bu desteklemeler ile yüksek fiyatı nedeniyle damızlık koç almakta zorlanan yetiştiricilerin desteklenmesi, kaliteli, damızlık ve değeri yüksek koç kullanımı sağlanması, koyunların ıslah çalışması ile et ve süt verimliliğini artırılması, köylerde istihdamın artırılması amaçlanmaktadır. Koç dağıtımı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne üye olan vatandaşlarımız arasından kura ile belirlenecek. 1 yetiştiriciye 1 koç verilecek ve koç fiyatının yüzde 50'si hibe yüzde 50'si üretici tarafından karşılanacaktır. Müracaatların Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veya Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne yapılması gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement