Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kırşehir Adliyesi önünde güvenlik tedbiri ve mahkeme çıkışı detayları Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar Kitabevi ve çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili davada bir sanık tahliye edildi Kırşehir'de, teröre lanet yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarla ilgili açılan ve daha sonra Yargıtay tarafından birleştirilen kitabevi ve çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi.

05.04.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kırşehir Adliyesi önünde güvenlik tedbiri ve mahkeme çıkışı detayları Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

Kitabevi ve çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili davada bir sanık tahliye edildi

Kırşehir'de, teröre lanet yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarla ilgili açılan ve daha sonra Yargıtay tarafından birleştirilen kitabevi ve çay ocağının tahrip edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tahrip edilen kitabevi davasından tutuklu Ramazan Doğan, Ramazan Akçakaya ile zarar gören çay ocağı davasından tutuklu Şenol K, bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler Sait Akıllı, Demet Resuloğlu ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki avukatları, sanıkların tutukluluk süreleri ile suçların alt ve üst sınırları göz önünde bulundurularak müvekkillerinin tahliyelerini, müşteki avukatları ise olayın organize işlenen bir suç olduğunu ileri sürerek tutuksuz yargılanan sanıkların da tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, kitabevi davasının sanıkları Ramazan Doğan ve Ramazan Akçakaya'nın tutukluğunun devamına, çay ocağından tutuklu Şenol K'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te teröre lanet yürüyüşünde çıkan olaylarda HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ile bazı iş yerlerinin tahrip edilmesiyle ilgili farklı mahkemelerde "kasten öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme, yönetme" suçlamalarıyla çeşitli davalar açılmıştı. Yargıtay 5.Ceza Dairesi, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen çay ocağıyla ilgili davanın, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili davayla birleştirilmesini kararlaştırmıştı.

Kırşehir\'deki Olaylarla İlgili Davalar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement