Kış Turizminin Gözdesi Çıldır'da Şölen Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Kış Turizminin Gözdesi Çıldır'da Şölen Heyecanı

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" hazırlıkları başladı.

05.01.2018 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜNAY NUH - Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" hazırlıkları başladı.

Çıldır Gölü kenarındaki Çıldır Belediyesine ait sosyal tesisler önünde 10 Şubat'ta yapılacak şölen öncesinde Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, bölgede incelemelerde bulunup atlı kızakların antrenmanlarını izledi.

Hazırlıkları süren şölen ile özellikle kış aylarında atlı kızakları, buz tutan gölü ve sazan balığıyla öne çıkan Çıldır ilçesi ve yörenin yerli ve yabancı turistlere tanıtılması amaçlanıyor.

İlçenin, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı sayesinde turizm destinasyonu haline getirilmesi amacıyla düzenlenecek şölende gösteri yapacak atlı kızaklar da antrenmanlarına başladı.

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün tanıtımlarla önce Türkiye'nin gündemine taşındığını belirterek gölün Avrupa ülkelerinde de bilindiğine işaret etti.

Avrupa'daki bazı ülkelerin de Çıldır'da yapılacak etkinliği beklemeye başladığını anlatan Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yıl sezon geç başladı. Yani çok önceden atlı kızakların göl üzerinde gösteri yapması gerekirdi. Ancak havalardan dolayı donan göl tekrar eriyince olmadı. Göl şu an yeniden donmaya başladı. Etkinliğe bu yıl yurt içi ve dışından daha çok katılım olacak. Şölen için çok sayıda rezervasyon aldık. İsviçre'de de tanıttığımız Çıldır Gölü artık Türkiye'ye mal oldu, sınırlarını aştı."

Yakup Azizoğlu, 10 Şubat'ta herkesi Çıldır'a beklediklerini ifade ederek "Şölen'de atlı kızaklar, atlı okçuluk, cirit ve güreş gibi etkinliklerle Çıldır Gölü renklenecek." dedi.

Çıldır Gölü'nün kendileri için en önemli turizm değeri olduğuna dikkati çeken Azizoğlu, bu nedenle Çıldır Gölü için yapılan her etkinliği önemsediklerini aktardı.

"Artık atlar ile gölde tur atmak istiyoruz"

Atlı kızakçı Tekin Akçay da bu yıl gölün yüzeyindeki buzların erimesi ve sezonun geç başlaması sebebiyle henüz kazanç elde edemediklerini söyledi.

Kışın buz tutan gölde turistleri atlı kızaklarla gezdirip para kazandıklarını vurgulayan Akçay, atlarıyla artık göl üzerinde tur atmak istediklerini kaydetti.

Akçay, Çıldır Gölü çevresinde bugünden itibaren atlı kızaklarla gezinti yapmaya başlayacaklarını anlatarak "Antrenmanımızı tamamladık, Çıldır Gölü'nü ve atlı kızakları sevenleriyle buluşturacağız. Sezon herkes için şimdiden hayırlı olsun. Buraya Türkiye'nin her bucağından gelenler olacak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kış Turizminin Gözdesi Çıldır'da Şölen Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement