Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Yaylalardaki Evleri Tahrip Etti - Son Dakika
Genel

Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Yaylalardaki Evleri Tahrip Etti

Kış uykusundan uyanan ayılar yaylalardaki evleri tahrip ettiARTVİN - Artvin'in Şavşat ilçesinde kış uykusundan uyanan ayılar aç kalınca yaylaları tahrip etti.

04.05.2017 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış uykusundan uyanan ayılar yaylalardaki evleri tahrip etti

ARTVİN - Artvin'in Şavşat ilçesinde kış uykusundan uyanan ayılar aç kalınca yaylaları tahrip etti.

Şavşat ilçesine bağlı Akdamla köyündeki yaylalara gelen ayılar yiyecek bulamayınca evleri kırdı. Kalın ağaçlardan yapılan evleri pençe ve diş darbeleri ile kemirerek ve sökerek hasar veren ayılar yaylacıların içeride bırakmış olduğu eşyaları da dağıtarak tahrip etti. Yaklaşık 10-15 yaylayı bu şekilde tahrip eden ayılar yaylacılara yaylalara çıkmadan önce büyük zarar verdi. Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen ayılarla ilgili olarak köylü vatandaşlar, "Eskiden ayılar gelir meyvelerimizi hatta arılarımızı yerdi ama bu şekilde boş yaylaları kocaman ağaçları ve hatta tuğla duvarları bile sökerek içeri girip içerisini dağıtmasını ilk defa gördük" dediler.

Ayıların yaylalara vermiş olduğu zararı yerinde görmek için bölgeye giden Akdamla Köyü Muhtarı Mukaddim Akdemir, Meşeli Köyü Muhtarı Adnan Taşdemir, Yeşilce Köyü Muhtarı Cemil Arslan ve Akdamla köylü vatandaşlar ayıların yaylalara vermiş olduğu tahribatı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

(NU-OK-

Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Yaylalardaki Evleri Tahrip Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Yaylalardaki Evleri Tahrip Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement