Kısa Filmiyle, Sığınmacı Dramından Kadına Şiddete Kadar Her Alanda Duyarsızlık Mesajı Verdi - Son Dakika
Güncel

Kısa Filmiyle, Sığınmacı Dramından Kadına Şiddete Kadar Her Alanda Duyarsızlık Mesajı Verdi

Kısa Filmiyle, Sığınmacı Dramından Kadına Şiddete Kadar Her Alanda Duyarsızlık Mesajı Verdi

İzmir'de, üniversite öğrenci Erdican Tokol, 'Mobil Film Festivali' için çektiği 2 dakika 36 saniyelik filmle, sığınmacıların dramından, kadına yönelik şiddete kadar toplumun her yerinde yaşanan duyarsızlıklara ve bunun sosyal medya üzerindeki yansımalarına isyanını ifade etti.

15.03.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, üniversite öğrenci Erdican Tokol, 'Mobil Film Festivali' için çektiği 2 dakika 36 saniyelik filmle, sığınmacıların dramından, kadına yönelik şiddete kadar toplumun her yerinde yaşanan duyarsızlıklara ve bunun sosyal medya üzerindeki yansımalarına isyanını ifade etti. Tokol, "Her şeye duyarsızlaşmamıza rağmen, sosyal medya üzerinden çok duyarlıymışız gibi kendimizi yansıtıyoruz. Ben de buna isyan edip bunu anlatmaya çalıştım" dedi.

Yedi Renk Sanat Vakfı'nın düzenlediği 'Mobil Film Festivali' için İzmirli Erdican Tokol da, kentte son yıllarda en çok tartışılan konularından birisi durumundaki sığınmacı  özelinde, duyarsızlık konulu film çekti. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yönetmenlik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Erdican Tokol, kurallar gereği cep telefonuyla, 2 dakika 36 saniyelik, 'Bir Güzel Pazar Sabahı' ismini verdiği filmini çekti.

"SADECE SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIYORUZ"

Filmin konusunu, umut yolculuğuna çıkan sığınmacı botlarının batmasıyla cansız bedenlerinin kıyaya vurması, sonrasında olaya tanıklık yapan sevgililerin büyük  duyarsızlık içerisinde bu anları sadece telefonlarına kaydedip sosyal medya üzerinden paylaşmaları oluşturdu. Aynı zamanda, festivale katılan diğer filmlerle de dereceye girmek için yarışan filmini anlatan Erdican Tokol, şöyle dedi:

"Uzun bir süredir İzmir'in yaşadığı bu mülteci dramını anlatmak istiyordum. Ama baktım ki toplum bu konuda çok duyarsızlaştı. Tıpkı, kadına yönelik şiddet yada terör olaylarında olduğu gibi! Ben de mülteciler üzerinden, toplumun genel duyarsızlığını anlatmaya çalıştım. Çünkü herkes, yaşadıkları bu tür olayların görüntülerini çekip sadece sosyal medya üzerinden paylaşmakla yetiniyor. Aslında duyarlı değiller ama olaylarla ilgili bir kareyi kendi sayfalarında paylaşıp, duyarlıymış gibi gösterme çabasına giriyorlar. Ben de bunlara dikkat çekip eleştiride bulundum. Çünkü Ankara'daki bombalı saldırıdan sonra bile hemen sosyal medyada onlarca fotoğraf dolaşmaya başladı. Oysa bunu yapmalarının tek nedeni duyarlı olmalarından değil, 'mış' gibi yapmalarından."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kısa Filmiyle, Sığınmacı Dramından Kadına Şiddete Kadar Her Alanda Duyarsızlık Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement